AT&T şi Verizon vor lansa miercuri noile servicii wireless 5G C-Band, cu toate acestea, au convenit să întârzie unele implementări în apropierea aeroportorilor, pe motiv că acestea ar duce la anularea anumitor zboruri.
Prima amânare a serviciului a fost pe data de 30 noiembrie, până pe data de 5 ianuarie, iar la începutul acestei luni au convenit să mai facă o amânare până pe 19 ianuarie.

Citeste si: Aeroportul din Brașov devine operațional în 2022. Primul turn virtual de control din România

Interferențele Wireless 5G ar putea afecta componentele sensibile ale avioanelor

Administraţia Federală a Aviaţiei a avertizat că potenţialele interferenţe wireless 5G ar putea afecta instrumentele sensibile ale avioanelor. Totuşi, anunţurile nu vor rezolva în totalitate problema, iar oficialii au avertizat că se aşteaptă în continuare la unele întârzieri şi probleme legate de 5G care implică anumite avioane.
”Ne angajăm să ajungem la o soluţie referitoare la 5G”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, înainte de anunţul Verizon.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Companiile aeriene s-au pregătit să anuleze un număr semnificativ de zboruri de pasageri și marfă în următoarele ore.
Acestea sunt îngrijorate de faptul că problema le-ar putea împiedica să zboare cu Boeing 777 şi alte avioane către multe aeroporturi-cheie.

Citeste si: Rusia a interceptat şi escortat trei avioane militare franceze şi două avioane americane de spionaj la Marea Neagră

Zeci de mii de zboruri ar putea fi blocate

Directorii generali spun că noul serviciu ”ar putea bloca zeci de mii de americani peste ocean”  și poate provoca haos pentru zborurile din SUA .  Nu a fost imediat clar câte turnuri wirelles au fost de acord AT&T şi Verizon să nu fie activate, dar companiile aeriene au propus în ultimele zile ca 10% dintre turnuri, sau aproximativ 500, să nu fie activate, temporar, au declarat surse pentru Reuters.

Citeste si: În Franța au intrat în vigoare noi restricții. Nevaccinații nu mai au voie în restaurante, trenuri sau avioane, nici cu test negativ


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si