Atat timp cat Guvernul nu poate da o alta ordonanta prin care sa oblige angajatorii sa transfere contributiile sociale in dreptul angajatilor, salariatii din mediul privat sunt lasati la mana patronilor.

Programatorii IT si persoanele cu grad de handicap vor avea insa salariile nete micsorate, chiar daca angajatorii le vor majora salariile brute dupa transferul contributiilor. Explicatia este simpla: acestia nu mai sunt scutiti de la plata impozitului pe venit.

Impactul modificarii Codului Fiscal va fi unul devastator pentru politisti, ale caror salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 5 si 20%, spun sindicalistii.

si angajatii cu salarii din mediul privat sunt in pericol. Patronii ar putea fi tentati sa renunte la contractele de munca ale acestora si sa-i treaca pe contracte de profesii liberale sau PFA-uri, unde angajatorul poate plati contributiile de sanatate si pensiile la nivelul salariului minim.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pe de alta parte, contributia la Pilonul II de pensii nu creste proportional cu cresterea salariului brut, scrie Jurnalul national.

Astfel se ajunge la pensii private mai mici cu cel putin 20%, in timp ce Guvernul promite alte cresteri la cele de stat. si bugetele primariilor vor avea de suferit, iar edilii ar putea majora taxele locale.

si investitiile vor avea de suferit. Impozitarea companiilor pe baza cifrei de afaceri, in locul impozitului pe profit, va face ca 80% dintre firmele cu profit din Romania sa nu mai poata face sponsorizari.

Firmele mici si mijlocii nu vor mai putea sa-si deduca din profit costul cu asigurarile private de sanatate sau cu pensiile private optionale. Impactul pachetului de modificari fiscale implica o pierdere de circa 5,2 miliarde de lei la bugetul de stat. Mai mult decat atat, tinta de deficit bugetar de 3% ar putea sa nu fie respectata in 2018.

Mai multe informatii cititi in Jurnalul National de vineri.

Guvernul a aprobat, miercuri, masurile privind modificarea Codului fiscal. Actul normativ include transferul contributiilor de la angajator la angajat si scaderea impozitului pe venit, de la 16%, la 10%.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si