Traiesc pe o gura de iad. Intre ei si civilizatie e o prapastie, in care se pierd destine. Oamenii se pierd printre sobolani si nu se mai disting in mizeria de nedescris. „Noi suntem uitati de Dumnezeu”, spune o femeie.

Oamenii de aici sunt uitati de autoritati. Sunt condamnati de aproape toti: drogati, nepasatori, puturosi. Sunt calificativele pe care le aruncam in carca oamenilor de aici, fara sa stim situatia lor.

Cat ne-am chinui sa ii condamnam, strazile lor nu vor disparea de pe harta Bucurestilor.

Mormanele de gunoi aveau sa fie stranse inainte de alegeri. Tot acum s-au spalat si strazile. Localnicii spun ca vad masina de curatat o data pe an. Toti se plang ca sobolanii cresc printre ei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Oamenii ies la ferestre sa vada pe viu cum e spalat asfaltul. O data la doua saptamani autoritatile vin si iau gunoiul, desi ar trebui sa faca acest zilnic. Oamenii stiu ca se face curatenie „in cinstea votarii”.

„Noi cei de jos suferim. Aici soarele nu rasare, doar platim”, spune amarat un localnic.

Oricat s-ar chinui autoritatile sa strana gunoiul in pragul alegerilor, n-ar reusit sa adunetot. Mizeria se prelinge de la ferestre. Si in blocuri situatia e la fel. Nu sunt geamuri sau bare de sprijin. Pentru toti mizeria e un lucru normal.

Tabloul e unul pestrit. O colonie a saracilor. Copiii se joaca la doua palme de maldarul de mizerie, printre seringi folosite. Oamenii spun ca si-au pierdut orice speranta, ca au fost mintiti mereu. „Am sapte copii, crescuti in gunoiul asta. Daca moare, ce facem? Asta e Romania in care traim”, spun oamenii deznadajduiti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si