Close sidebar
Close sidebar

Cartofii dulci. Ce este misterioasa legumă portocalie din supermarketuri. Cum se consumă corect

Cartofii dulci au ajuns, în ultimii ani, și în supermarketurile din România. Este ruda mai dulceagă şi portocalie a banalului cartof. Este miraculos pentru sănătate!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cartofi dulci. Câte calorii au

Cartofii dulci. 100 de grame de cartof dulce gătit (copt sau fiert) are puţin peste 100 de calorii, 24 de grame de sodiu, 195 mg de potasiu, 6 grame de fibre, 3.6 grame de proteine, 12 grame de zaharuri, calciu, fier, 37% din necesarul zilnic de vitamina A, 16% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, 10% din necesarul de vitamina B5, 15% din DZR de potasiu şi 28% din cea de mangan.

Mai conțin și mici cantităţi de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, tiamină, riboflavină şi folaţi.

Citeste si: Cartofi la tigaie, cu usturoi. O garnitură delicioasă! Ingredientul care dă toată savoarea

Cartofii dulci. Sursă importantă de betacaroten

Cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile.

Cartofii dulci. Cum îi alegi

Cartofii dulci. Evită să cumperi cartofi dulci moi, ridaţi, cu crăpături sau pete. Depozitaţi într-un mediu răcoros, ferit de umiditate, cartofii pot rezista între 3-5 săptămâni.

Citeste si: Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber- kanald.ro

Citeste si: Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă- wowbiz.ro

Cel mai bine le simţi gustul dacă îi faci la cuptor, la temperatură scăzută, sau la microunde, timp de 15-20 de minute, dacă te grăbeşti.

Citeste si: Cartofi ţărăneşti. Cum se prepară corect pentru a ieși delicioși. O rețetă foarte veche

Cartofi dulci la cuptor. O rețetă excelentă

Cartofii dulci. Spălaţi cartofii dulci sub apă rece, spălaţi bine pentru a îndepărta orice murdărie. Nu este nevoie să îi decojiţi.

Tăiaţi fiecare cartof dulce pe lungime până obţineţi 8 bucăţi.

Presăraţi sare, piper negru și jumătate de linguriţă de paprika dulce.

Citeste si: Carne cu cartofi. Adevărul neștiut despre rețeta preferată de majoritatea oamenilor: de ce este extrem de nocivă pentru organism

Cartofii dulci. Stropiţi cartofii cu o lingură de ulei de măsline şi amestecaţi bine, pentru a acoperi toţi cartofii.

Puneţi cartofii înr-un singur strat într-o tavă mare de copt, apoi coaceţi timp de 35- 40 de minute.

Citeste si: Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI