Casa Dinu Lipatti, o cladire de pe bulevardul Lascar Catargiu din Bucuresti, in centrul Capitalei, proprietate a tatalui pianistului, a fost scoasa la vanzare pentru 1,9 milioane de euro. Casa va putea fi cumparata prin licitatie publica, imobilul fiind inregistrat in lista monumentelor din Bucuresti.

Dinu Lipatti
Dinu Lipatti Imobilul este scos la licitatie in urma unei executari silite, dupa ce actualii proprietari nu au mai putut plati un credit bancar, arata news.ro.
La prima ofertare, de la inceputul anului, pretul de pornire a fost 2,54 milioane de euro. “În această casă au locuit, cu acordul lui Valentin Lipatti, fratele pianistului Dinu Lipatti, şi academicianul Alexandru Graur şi fiul acestuia, comentatorul sportiv tv Dumitru Graur”, scrie sursa citata.
Proprietatea, construita in 1902, este opera arhitectului Petre Antonescu si este numita ”Casa Dinu Lipatti”. Imobilul a fost renovat in 2008. Locuinta burgheza este decorata la interior cu lambriuri de lemn, cu pereti acoperiti cu matase pe schelet de lemn. Suprafata utila este de 260,15 metri patrati, iar suprafata terenului de 707 metri patrati.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si