Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Castelul Bran a fost invadat. „Strigoii” le dau târcoale turiștilor

Castelul Bran de la Brașov a fost invadat. „Strigoii” le dau târcoale turiștilor care le calcă pragul. O nouă atracție îi va încânta pe turiști. Este vorba despre un spectacol multimedia unic în România.

Georgiana Balaban,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Castelul Bran a fost invadat. „Strigoii” și „vârcolacii” le dau târcoale turiștilor. De acum încolo un spectacol multimedia le va stârni curiozitatea și teama turiștilor ce vin în vizită la Castelul Bran.

Castelul Bran a fost invadat de data aceasta de strigoi și vărcolaci. Turiștii pot să vadă: „Moartea cu coasa”; „Dansul ielelor” și „Sântoaderul”. Este un spectacol unic în țara noastră.

VIDEO| Castelul Bran a fost invadat. „Strigoii” le dau târcoale turiștilor

Castelul Bran este o atracție turistică importantă în România. Monumentul istoric și arhitectonic este situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.

În anul 1395, Sigismund de Luxemburg, împărat german și rege al Ungariei, a folosit castelul Bran ca bază strategică pentru o incursiune în Țara Românească, în urma căreia l-a îndepărtat pe voievodul Vlad Uzurpatorul, rivalul lui Mircea cel Bătrân, vasalul său.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Citeste si: Se fac verificări la Matei Balș. Acuzații grave la adresa lui Adrian Streinu Cercel

Citeste si: VIDEO- Orban: Riscul cel mai mare de transmitere a virusului este în spaţii închise

Citeste si: Kanal D, lider absolut de audienta cu „Teo Show”!

Istoria neștiută a Castelului Bran

În 1407, Sigismund îi acordă lui Mircea stăpânirea castelelor Bran (fără domeniul aferent) și Bologa. Branul rămâne sub autoritatea Țării Românești până în 1419.

Castelul Bran a trecut din proprietatea scaunului Brașovului în cea a Coroanei Ungariei, care a finanțat lucrările de fortificare și de extindere.

În 1498 cetatea Branului a fost închiriată de regalitatea maghiară către Scaunul Brașovului. La 1 decembrie 1920, din inițiativa primarului Karl Ernst Schnell, Consiliul Orășenesc Brașov a donat castelul reginei Maria a României, în semn de recunoștință față de contribuția sa la înfăptuirea Marii Uniri. La moartea reginei, în 1938, castelul a fost moștenit de către fiica sa preferată, principesa Ileana.

La 18 mai 2006, după o perioadă de proceduri juridice, castelul este retrocedat legal moștenitorilor din familia de Habsburg. Cu toate acestea, statul român, prin Ministerul Culturii, îl va administra tranzitoriu și în următorii trei ani.

Citeste si: Oana Roman nici nu se gândește la o vacanță în România! Motivul este incredibil: „Sunt prea săracă!”

La data de 1 iunie 2009, castelul intră pe deplin în posesia moștenitorilor Principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen și arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI