In luna septembrie, castigul salarial mediu nominal net a fost de 2.376 lei, in crestere fata de august cu 12 lei.

In octombrie, cresterea castigului salarial mediu net fata de luna precedenta s-a datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale sau pentru performante deosebite), drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte).

Cele mai importante cresteri ale castigului salarial mediu net, in octombrie fata de august, au fost de 5% in activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale); intre 4% si 4,5% in activitati de editare, industria metalurgica; intre 2% si 3,5% in intermedieri financiare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"In sectorul bugetar s‐au inregistrat cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in invatamant (+4,4%), ca urmare a acordarii sumelor reprezentand plata cu ora a cadrelor didactice, in administratia publica (+0,9%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (+0,6%)", se arata in comunicat.

In octombrie, valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), 6.054

lei, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.415 lei).

Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,5%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 110,6%..

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 177,3%, cu un punct procentual mai mic decat in septembrie 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si