Autoritățile susțin că după ambele doze, vaccinul Pfizer previne în într-un procent de 96% spitalizarea, în cazul tulpinii indiene, şi în proporţie de 95% în cazul tupinii britanice.

”Conform studiilor de până acum din Marea Britanie privind prevenţia spitalizării, vaccinurile produse de Pfizer BioNTech şi Oxford AstraZeneca sunt foarte eficiente împotriva tulpinilor „Indiană” şi „Britanică” a SARS-CoV-2”, a anunțat, luni, CNCAV.

Aceeași sursă mai menționează, citând date din studii realizate în Marea Britanie, că:

• Eficacitatea după administrarea regimului complet rămâne foarte ridicată împotriva spitalizării, indiferent de tulpină;

• Eficacitatea împotriva cazurilor de COVID-19 simptomatic, după administrarea regimului complet, este similară între tulpini, pe tulpina “Indiană” B.1.617.2 fiind uşor mai scăzută;

• Eficacitatea după administrarea dozei 1 este relativ scăzută comparativ cu cea după regim complet de administrare, în special pe tulpina “Indiană” B.1.617.2.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Cât de eficient este vaccinul anti-COVID-19 Pfizer împotriva noilor variante COVID-19?
Cât de eficient este vaccinul anti-COVID-19 Pfizer împotriva noilor variante COVID-19?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Noi imagini șocante cu momentul surprins de camerele de supraveghere în care avocata Monica Cioată a căzut de la etajul 6

”Rămâne foarte important: efectuarea rapelului pentru maximizarea protecţiei şi păstrarea măsurilor de distanţare socială, purtarea măştii în zone aglomerate şi celelalte reguli în vigoare”, au mai anunțat autorităţile.

Conform Comitetului de coordonare a vaccinării Pfizer previne, după efectuarea ambelor doze, în proporţie de 96% spitalizarea, pentru tulpina indiena, şi 95% în cazul tulpinii britanice. Acelaşi vaccin, tot după realizarea schemei complete, în proporţie de 88% infecţia simptomatică cu tulpina indiană şi în proporţie de 93% pe cea britanică.

Citeste si: Președintele Iohannis a promulgat legea privind acordarea de tichete sociale pe suport electronic

Conform datelor studiului, riscul de a contacta o varianta a virusului COVID-19 va crește în cazul în care se face doar prima doză de vaccin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si