Studiul a concluzionat ca dietele bogate in carne procesata au fost legate de boli cardiovasculare, cancer si de decese timpurii.

Cercetatorii sunt de parere ca sarea si substantele chimice folosite pentru a pastra carnea pot dauna sanatatii. Fundația "The British Heart Foundation" a sugerat ca o optiune ar fi taierea carnii fara grasime. Studiul a urmarit subiecti din 10 tari europene, pe o perioada de aproape 13 de ani, in medie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

S-a demonstrat ca persoanele care au consumat cantitati mari de carne procesata, au avut si alte comportamente cunoscute ca fiind daunatoare sanatatii (fumatul), si tendinta de obezitatea. Cu toate acestea, chiar si dupa contabilizarea altor factori de risc, carnea procesata ramane un pericol pentru sanatate.

Aditivii sintetici din preparatele din carne disponibile in comert raman in organism chiar si zece ani, pentru ca tubul digestiv nu le poate digera.

Iar daca credeati ca doar mezelurile sunt produse procesate, va inselati! Atat mezelurile, cat si bucatile de carne transata trec prin procesare industriala, majoritatea continand aditivi foarte periculosi, cum ar fi nitrati si nitriti de sodiu si potasiu, fosfati si polifosfati de potasiu, sodiu, calciu, magneziu. Acest clip prezinta atat modul de „preparare” a mezelurilor, cat si „tratamentul” aplicat carnii transate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si