Close sidebar
Close sidebar

Cât de repede se pierde imunitatea la coronavirus - un nou studiu îngrijorător

Pe măsură ce noul tsunami declanșat de pandemie mătură Europa de la un capăt la altul, cercetătorii fac tot mai multe studii care să-i ajute să înțeleagă misterul noului virus ucigaș cu rădăcini în China.

Razvan Ilie,

Un nou studiu despre pierderea imunității în fața COVID-19

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un studiu realizat pe sute de mii de oameni din Anglia sugerează că imunitatea la coronavirus se pierde treptat. Cercetătorii care au prelevat probe de la peste 365.000 de persoane selectate aleatoriu au descoperit o scădere cu peste 26% a anticorpilor Covid-19 în doar trei luni.

Citeste si: „Happy hypoxia”, cea mai gravă formă de manifestare a virusului SARS Cov 2

Imunitatea scade abrupt după 6 luni

Nimeni nu este ferit de coronavirus, nici măcar cei care au trecut deja prin boală. Mai mult, pacienții cu forme asimptomatice sunt mai vulnerabili în fața noului atac epidemiologic.

„Observăm o scădere semnificativă a proporției populației cu anticorpi detectabili pe parcursul a trei runde de supraveghere națională, utilizând un test de flux lateral autoadministrat, la 12, 18 și 24 de săptămâni după primul vârf de infecții

din Anglia”, a scris echipa într-o versiune pre-tipărită a raportului lor, lansată înainte de evaluarea inter pares.

Citeste si: Trei copii orfani de tată și părăsiți de mamă au o dorință: „Vreau să am o vacă și să beau lapte” Condițiile vitrege în care trăiesc micuții le fură zâmbetul de pe față- kanald.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citeste si: Andreea Pirui a spus tot adevărul despre despărțirea de Marius de la „Puterea Dragostei”

Acest lucru este în concordanță cu dovezile că imunitatea la virusurile sezoniere scade după 6 până la 12 luni după infecție și datele emergente privind SARS-CoV-2 care, de asemenea, au detectat o scădere în timp a nivelurilor de anticorpi la indivizii urmăriți în studiile longitudinale.

Studiul a fost publicat luni de Imperial College London și Ipsos MORI, o companie de cercetare a pieței și prezentat detaliat de CNN.

Studiul confirmă rezultate mai vechi

La începutul studiului, în iunie, 6% dintre cei care au luat testele aveau răspunsuri de anticorpi IgG la coronavirus, au raportat oamenii de știință. Până în septembrie, doar 4,4% dintre ei mai aveau anticorpii.

Pentru personalul din domeniul sănătății, procentajele au rămas cam la fel.

Anticorpii sunt proteinele pe care organismul le generează în mod natural pentru a combate infecțiile. IgG reprezintă un tip de anticorpi- testele nu au fost concepute pentru a detecta alte tipuri de anticorpi. Alte echipe de cercetare au descoperit că alte tipuri de anticorpi pot persista mai mult decât IgG.

Rezultatele confirmă, de asemenea, studii anterioare care au arătat că persoanele care nu prezentau simptome de Covid-19 sunt susceptibile să piardă anticorpii detectabili mai devreme decât cei care au avut infecții mai severe.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI