"Sa nu incepi cu vacanta la mare in toamna… Stiu si eu ca e mai ieftin sa faci plaja in septembrie sau octombrie. Vreau niste sfaturi inteligente. Deci?"

"Economila" e greu de multumit, dar are dreptate. Asadar, cum economisim chiar si 50 la suta din costul unei vacante? Pai, sa mergem pe urmele turistului nostru…


Isi ia bagajul, il urca in masina si coboara direct la aeroport.

Aerul de vacanta se simte si mai ales se aude…

Va propun totusi sa dam timpul putin inapoi…

RAZVAN PASCU, CONSULTANT IN TURISM: Calatoriile in extrasezon au fost intotdeauna o solutie pentru a economisi bani.



Va intereseaza sa vizitati orase precum Venetia sau Florenta? In august, temperaturile trec de 30 de grade. Canicula, nu gluma!

RAZVAN PASCU, CONSULTANT IN TURISM: Daca mergem in extrasezon, trebuie sa tinem cont ca principalul punct nefavorabil ar putea fi vremea.

Partea buna este ca o camera de hotel la Venetia, spre exemplu, costa in luna august 50 de euro. In octombrie, cand turistii dau navala, aceeasi camera din acelasi hotel este tranzactionata cu 250 de euro. Si biletele de avion sunt mai ieftine pentru luna viitoare.

RAZVAN PASCU, CONSULTANT IN TURISM: Practic, parti negative nu sunt foarte multe, in afara de vreme. Muzeele vor fi mai libere, hotelurile vor fi mai ieftine.
Eu cunosc foarte multi oameni care calatoresc in extrasezxon. Muzeele vor fi mai libere, hotelurile vor fi mai libere. Eu cunosc foarte multi oameni care calatoresc in extra-sezon.

##CITAT156##

In luna august aveti cele mai mari sanse de a calatori ieftin in tari precum Italia si Spania. Nu pe litoral, ci in orasele vizate de ofertele tip city-break.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

RAZVAN PASCU: Si in destinatiile de city-break putem sa gasim variante de a calatori mai ieftin. Multi copii incep scoala in tarile europene, parintii se intorc la serviciu, exista variante si perioade in care hotelurile nu mai sunt aglomerate. Hotelurile vin cu oferte si putem sa le gasim la preturi foarte bune. Parintii se intorc la serviciu, exista variante si perioade in care hotelurile nu sunt aglomerate. Exista oferte special pe care le putem gasi la preturi foarte bune.

Litoralul pentru toti este cel mai cunoscut program de tip extra-sezon de la noi.

"Un hotel de 4 stele, un hotel mai bun, in Mamaia, la fel in perioada 1-15 septembrie, tariful pentru 5 nopti de cazare. La ultra-all-inclusive este de 1100 de lei persoana. In perioada 1-15 septembrie, 5 nopti de cazare, ultra-all inclusive, 1100 de lei de persoana", spune consultantul in turism.



Oferte mai ieftine gasim in Grecia.

"Daca vorbim de Grecia, zonele cumva mai ieftine, Kefalonia, Lekada incepand de la 429 de lei pt un sejur incepand din 16 septembrie si durand 6 nopti."


Soarele e inca puternic, dar vantul isi face simtita prezenta din plin. Sunt sanse si de niscaiva ploi.

"Grecia este din ce in ce mai accesata, datorita faptului ca tot mai multi straini se orienteaza catre Grecia, in special rusi si nemti".

Sa revenim la turistul nostru care vrea cu orice pret sa ajunga la destinatie. Din nou, ne vedem nevoiti sa dam timpul inapoi…

Companiile aeriene, mai ales cele low-cost, au reguli  de neclintit cand vine vorba de bagaje.

Bagajul de mana, adica cel pe care il iei cu tine in avion trebuie sa corespunda unor anumite dimensiuni. Iar companiile aeriene sunt stricte. Depasesti greutatea si dimensiunile cerute? Atunci platesti in plus.

Deci, verificati pe site-ul companiei dimensiunile cerute. Am pornit si noi la cumparaturi in cautarea unei genti potrivite. Mai ieftin de 200 de lei e greu sa gasesti ceva…

Ne mutam inapoi in aeroport... si vorbim despre locul din avion. Vreti sa-l schimbati dupa emiterea biletului? E un cost in plus, care poate trece chiar si de 50 de euro. Deci, asigurati-va din momentul cumpararii biletului ca locul este potrivit, iar datele personale completate de dumneavoastra sunt corecte...

Numai in mai 2016, la Otopeni s-au inregistrat 9204 miscari de aeronave, aterizari si decolari. Cu asa aglomeratie, ami apar si probleme. Asadar, verificati daca zborul dumneavoastra nu are ora de plecare modificata.

La fel de important este sa va cunoasteti drepturile, cand vine vorba de contractul semnat cu o agentie de turism.

Pretul pachetului turistic nu poate fi modificat cu 20 de zile inainte de plecare.  Daca asta se intampla si majorarea e mai mare cu 10 la suta, atunci e dreptul dumneavoastra sa renuntati la contract.

La destinatie, daca ajungeti inainte de ora 12 sau 14, in functie de hotel, trebuie sa platiti o taxa de early ceck-in. Intre 10 si 30 de euro. La un hotel de 5 stele, poate fi si mai mult.

Citeste si: Lucrurile pe care Daniela Gyorfi nu suportă să le audă din partea celor din jur. „Nu toată lumea trebuie să mă placă. Mă deranjează când se iau de ceva foarte personal.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului erou Fiki care și a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro



Obiectivele turistice sunt taxate individual. Verificati daca in orasul respectiv nu exista un card universal pentru muzee. La Viena, Madrid sau Roma, aceste carduri va ajuta sa  economisit bani. Peste 100 de euro daca vizitai mai multe obiective.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si