Multi dintre angajati nu stiu insa exact ce sume “platesc” la diverse bugete ale statului. De curand, a fost lansat site-ul “Unde sunt banii tai”, o unealta online gratuita care ii permite oricarei persoane sa verifice cu cati bani cotizeaza la bugetul de stat in fiecare luna.

Tot ce trebuie sa faca este sa acceseze site-ul si sa introduca salariul net pe care il primeste lunar.

Site-ul calculeaza salariul brut, arata cat plateste angajatul si cat angajatorul pentru a ramane la suma neta si cati bani raman dupa ce se plateste TVA-ul pe alimente si cumparaturi diverse.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De exemplu, un angajat care primeste un venit net de 3.000 de lei, plateste 1.125 de lei lunar pentru pensii (adica 21,4% din venit), 458 de lei la sanatate, 571 impozit pe venit si 107 lei pe alte taxe. Daca se aduna toate aceste sume, reiese ca un angajat care castiga 3.000 de lei plateste statului 2.261 de lei. 

Site-ul ofera si alte informatii, de genul ca peste 50% din pretul benzinei il reprezinta taxe si accize la stat sau ca peste 40% din factura de energie reprezinta taxe, accize si TVA. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si