Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 18 martie a.c., ora 17.00, o puteți vedea mai jos.

Câți români s-au vaccinat cu serul Pfizer

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 38.613,

din care: 31.753 de persoane vaccinate cu 1 doză; 6.860 de persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si: Tânărul vaccinat anti-COVID cu ser Pfizer şi la rapel cu ser Moderna anunţă că în Registrul de Vaccinare apare ca fiind neimunizat cu ambele doze

Câți români s-au vaccinat cu serul Moderna

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 6.369 , din care: 4.415 de persoane vaccinate cu 1 doză; 1.954 de persoane vaccinate cu 2 doze.

Câți români s-au vaccinat cu serul AstraZeneca

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 6.943, din care: 6.943 de persoane vaccinate cu 1 doză; 0 persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si: OMS anunţă că își va prezenta avizul privind utilizarea vaccinului AstraZeneca

198 de reacții adverse în ultimele 24 de ore

Reacții adverse vaccin

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Ieri, cele mai multe reacții adverse s-au înregistrat cei vaccinați cu AstraZeneca (144 de cazuri de reacții adverse raportate, sau 2,19% din totalul vaccinurilor efectuate cu AstraZeneca), urmat de reacțiile adverse la Moderna (22 ca număr, sau 0,22 ca procent din cei vaccinați cu acest vaccin în ultimele 24 de ore) și de 68 de cazuri de reacții adverse la Pfizer (0,17% din cei vaccinați cu acest ser). Trebuie spus că aceste cifre depind în mod esențial de numărul celor care raportează efectele adverse (nu toți sună pentru a anunța că au suferit asemenea ”side effects” și nu toți care raportează că au avut dureri de cap de pildă pot demonstra că acestea au apărut ca urmare a vaccinului).

Durerea la locul vaccinării este una dintre cele mai frecvente reacții adverse întâlnite după vaccinarea COVID-19, la toate cele patru seruri disponibile la nivel european, aprobate de Agenția Europeana a Medicamentului.

In cazul ultimului vaccin autorizat, cel produs de compania Johnson and Johnson, care va apărea în Romania în luna aprilie, oficialii companiei spun ca, potrivit studiului de siguranță, tot durerea la locul vaccinării este cea mai frecventă reacție adversa.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si