Close sidebar
Close sidebar

Caz cutremurator in Moldova. Trei frati minori au ars de vii, dupa ce casa s-a aprins ca o torta

Trei copii, o fetita de doua luni, un baiat de patru ani, si o copila de sapte ani au ars de vii, dupa ce casa în care se aflau a luat foc.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Parintii celor trei copii care au murit în incendiul produs in satul Danu, raionul Glodeni, erau acasa. Primarul localitatii, Mihai Ursu, a declarat pentru IPN ca, din câte se cunoaste, familia a fost la o manastire, iar când s-au întors tatal si copiii au mers la culcare.

Femeia a ramas cu trebuiri prin curte. Când a vazut ca arde casa, a strigat dupa ajutor. Barbatul a iesit sa vada ce se întâmpla, iar când a înteles, flacarile erau prea mari si nu a mai putut sa intre sa-si salveze copiii. Edilul a mai spus ca locuinta în care statea familia era închiriata – o camera cu soba, în care dormeau toti cei cinci membri ai familiei.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Flacarile s-au extins foarte repede si au mistuit constructia în întregime, au ramas doar peretii. Preventiv s-a stabilit ca focul a pornit de la soba. Autoritatile locale vor ajuta familia cu bani ca sa-i înmormânteze pe cei trei copii si vor identifica un spatiu de locuit pentru parinti.

Educatorii de la gradinita din localitate spun ca familia nu era una vulnerabila. Cel mai mare copil, fetita de sapte ani, a frecventat gradinita si era un copil ascultator. Pe cel de-al doilea copil, un baiat de patru ani, parintii nu au vrut sa-l dea la gradinita. Femeia era în concediu de maternitate cu cel de-al treilea copil. Ludmila Condrat, ofiter de presa la Inspectoratul de Politie Glodeni si Falesti, a declarat ca a fost pornita o cauza penala pentru „lipsirea de viata din imprudenta”.

Deocamdata, nu se cunoaste de ce copiii nu au putut fi salvati. Pompierii sustin ca au fost solicitati prea târziu. Când au ajuns la fata locului, întreaga casa ardea ca o torta.

Salvatorii examineaza mai multe versiuni, una dintre ele ar fi un scurtcircuit. O alta ipoteza este ca focul s-ar fi aprins de la soba.

La locul incendiului urmeaza sa vina specialistii pentru a stabili cu exactitate circumstantele, relateaza publika.md.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI