Astfel, o pacientă de 57 de ani, fumătoare, cu s-a prezentat recent la Spitalului Universitar de Urgență București, având o gușă uriașă.

Citeste si: Cum i-au salvat medicii viața cu o operație imposibilă! Avea artera aortă fisurată! Miracolul s-a produs la Spitalul Universitar de Urgență din București

Citeste si: Fostul șef CNAS publică imagini cu Dr Burnei în timp ce pune în gips piciorul unui nou-născut! ”Nu vrea să mă angajeze nimeni! Se va dovedi că a fost o înscenare”

Citeste si: Epidemia de gripă face ravagii! Spitalul Universitar din București și-a făcut buncăr pentru pacienți ca să se apere/ EXCLUSIV

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ea se afla în evidența unui serviciu de endocrinologie, de unde a fost îndrumată către Secția de Chirurgie Toracică de la SUUB. Pacienta urma un tratament endocrinologic din septembrie 2018, iar în ultimele 3 luni a prezentat creșterea accentuată în volum a gușii, cu apariția răgușelii, a dificultății la înghițit și apariția senzației de sufocare.

În echipa multidisciplinară, a fost formulat diagnosticul, unul crunt: tumoră tiroidiană gigantă, probabil malignă, în limbaj simplificat – cancer tiroidian cu invazia căilor respiratorii și digestive, formațiunea tumorală depășind un kilogram.

Echipa chirurgicală mixtă a reușit să îndepărteze după o intervenție care a durat 9 ore, iar acum pacienta are o evoluție favorabilă și e conștientă, iar tretamentul recomandat este  radioterapie și chimioterapie concomitente, la 6-8 săptămâni de la intervenția chirurgicală.

Echipa multisciplinară a fost formată din: dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL, dr. Adrian Ștefan (Compartiment ORL), dr. Mihai Rădulescu și dr. Andrei Dobrea (Compartiment Chirurgie toracică), dr.

Ileana Popescu (Cardiologie), dr. Geta Stănescu, medic primar hematolog, dr. Oana Dumitrașcu (ATI), dr. Dan Stan (ATI), dr Sevim Baubec (ATI), dr. Anca Pascal (ATI), dr. Laura Manda (Chirurgie I).

”Malignizarea (transformarea în cancer a gușii) este o complicație care apare la gușile vechi neglijate, de unde rezultă concluzia că orice mărire a glandei tiroide necesită consult și investigații, ca primă etapă prin medicul endocrinolog care stabilește tratamentul și, la nevoie, îndrumă pacientul către chirurg”, spune dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator al Compartimentului ORL din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

Medicii atrag atenția, încă o dată, asupra faptului că trebuie să vă prezentați din timp la consult. Diagnosticul pus de la apariția primelor semne de boală, într-un stadiu incipient face ca întreg tratamentul să poată avea rezultate mult mai bune pentru pacient, iar șansele sale de supraviețuire și vindecare în diversele tipuri de cancer să crească considerabil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si