Cercetatorii cred acum ca au de-a face cu un caz de „nastere dupa moarte”. Acest fenomen, destul de rar, se intampla atunci cand fatul este expulzat fortat din corpul mamei, in sicriu. De asemenea, arheologii au descoperit ca femeia prezenta urme de rani la nivelul craniului, aceasta fiind probabil cea care a provocat si decesul femeii, scrie Forbes.

Cercetatorii cred acum ca au de-a face cu un caz de „nastere dupa moarte”.

Acest fenomen, destul de rar, se intampla atunci cand fatul este expulzat fortat din corpul mamei, in sicriu. De asemenea, arheologii au descoperit ca femeia prezenta urme de rani la nivelul craniului, aceasta fiind probabil cea care a provocat si decesul femeii, scrie Forbes.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mormantul dateaza din secolul VII-VIII i.Hr. Acesta a fost gasit in Imola, nordul Italiei, in 2010. Rana de la nivelul capului, dar si oasele gasite intre picioarele femeii au declansat o ancheta aprofundata, de care s-au ocupat cercetatori de la Universitatile din Ferrara si Bologna. Studiul a fost publicat recent in revista World Neurosurgery.

Se pare ca fatul a fost eliminat la aproximativ 38 de saptamani de gestatie.

Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au masurat lungimea osului coapsei superioare.

Capul si partea superioara a bebelusului erau pozitionate sub cavitatea pelviana. Asta in timp ce oasele picioarelor erau aproape sigur in interiorul acesteia. Acest lucru indica faptul ca bebelusul era pozitionat ca un fat apropiat termenului, cu capul in jos, pregatit pentru nastere.

Bioarheologul Sian Halcrow, de la Universitatea din Orago, a explicat ca, uneori, o femeie insarcinata in momentul decesului poate expulza fatul, din cauza gazului care se acumuleaza in trupul neinsufletit in timpul procesului de descompunere. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si