Premierul Florin Cîțu consideră că estimările făcute de BNR cu privire la rata inflației nu sunt foarte alarmante, ci mai debrabă vin vești bune din economie, cu privire la veniturile în creștere ale românilor. „Știți cât este prețul la o franzelă, la un litru de ulei?”, a fost întrebat Florin Cîțu.  "Nu pot să spun. Nu mănânc pâine, încerc să nu mănânc pâine", a fost răspunsul surprinzător al premierului Cîțu. 

Citeste si: Ludovic Orban anunță că va demisiona de la șefia Camerei Deputaților

Reacția premierului Florin Cîțu la valul de scumpiri anunțat de BNR

Prim-ministrul României consideră că raportul BNR privind rata inflației este "doar o estimare", iar vestea bună este că țara noastră nu mai este o țară cu "salarii mici". 

"Este o estimare a BNR. Ieri însă am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net", a declarat premierul Cîțu în cursul dimineții.

Citeste si: Noi scumpiri îi așteaptă pe români. Veste proastă de la guvernatorul BNR: "Nu ne putem decupla de lume"

Premierul: Nu Guvernul stabilește prețurile

Florin Cîțu a precizat că ”salariile sunt determinate de piaţă, de cerere şi ofertă ca în orice economie de piaţă, şi salariile, şi preţurile sunt legate de cerere şi ofertă, nu de intervenţia Guvernului”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Asta este schimbarea pe care o facem prin această coaliţie şi această guvernare. Ne îndreptăm spre o economie liberală(...) O economie liberală este o economie care creează oportunităţi pentru toţi români, creem investiţii, creem oportunităţi pentru ca oamenii care astăzi lucrează pe salariul minim după aceea să meargă pe un salariu mai mare”, a mai declarat premierul.

Banca Naţională a României estimează o inflaţie de 5,6% pentru sfârşitul acestui acestui an, a anuţat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care precizează că din toamnă creşterile vor fi foarte mari.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: Tendința este să se îmbolnăvească de COVID tot mai mulți tineri

Marcel Ciolacu: 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după declarația neinspirată a premierului Cîțu cu privire la cei 1% dintre români care au salarii mai mari de 3000 de euro net lunar.

"România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede!", a scris Ciolacu pe Facebook.

Ce îi transmite șeful PSD șefului Guvernului: 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- 31,2% români trăiesc la limita sărăciei
- 90% dintre angajați câștigă sub 1.000 de euro/ pe lună
- 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună
- 940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună
- 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie
- 3,6 milioane de copii au alocație care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si