Close sidebar
Close sidebar

Ce amendă riscă șoferii pentru oprirea neregulamentară în 2024. Legea spune clar

Șoferii riscă o amendă fabuloasă pentru oprirea neregulamentară în 2024. Este menționat clar în lege.

Elena Tasca,

Ce amendă riscă șoferii pentru oprirea neregulamentară în 2024

[Sursa foto: istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oprirea neregulamentară în 2024 atrage amenzi fabuloase. Legea menționează clar valoarea sancțiunii și specifică cu exactitate când se consideră oprire neregulamentară.

La cât a ajuns amenda pentru oprirea neregulamentară în 2024

Potrivit Codului Rutier, oprirea unui autovehicul înseamnă imobilizarea voluntară pentru o perioadă care nu depășește cinci minute.

Citește și: Concediu de 5 zile de la locul de muncă pentru cei care suferă din dragoste. Unde este aplicată această idee controversată

Amenda pentru o oprire neregulamentară variază între 330 și 495 de lei, conform sancțiunilor din clasele I și II dispuse pe site-ul oficial al Codului Rutier.

Oprirea neregulamentară în 2024, într-o zonă interzisă, aduce și 2 puncte de penalizare.  În cazul în care șoferii opresc neregulmanetar pe autostradă sau în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate pot primi 6 puncte de penalizare.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp, accident înainte de nunta fratelui său! Daniela iliescu a filmat tot- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie de pe OnlyFans și-a amenințat un abonat că îi va spune soției că se uită la ea. Povestea s-a încheiat într-un mod neșteptat- antena3.ro

Dacă ai fost sancționat cu amendă, pentru orice încălcare a Codului Rutier, poți plăti jumătate din valoare în termen de 15 zile. 

Citește și: Ce șanse are Mircea Geoană să ajungă în turul II la alegerile prezidențiale din 2024? Pentru Marcel Ciolacu ar vota 24,1% dintre români, iar pentru George Simion 20,7%

Când se consideră oprire negulamentară

Art. 63, subsecțiunea 10, din documentul menționat anterior detaliază oprirea, staționarea și parcarea:

(1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.
(2) Nu se considera oprire:
a)imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesara pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;

b)imobilizarea autovehiculului avand o masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, atat timp cat este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.
(3) Pentru autovehiculele care transporta marfuri, altele decat cele prevazute la alin. (2) lit. b), administratorul drumului public impreuna cu autoritatile administratiei publice locale, cu avizul politiei rutiere, vor stabili programe sau intervale orare pe timpul noptii, in care oprirea sau stationarea este permisa pentru distribuirea marfurilor.
(4) Se considera parcare stationarea vehiculelor in spatii special amenajate sau stabilite si semnalizate corespunzator.
(5) Vehiculul oprit sau stationat pe partea carosabila trebuie asezat langa si in paralel cu marginea acesteia, pe un singur rand, daca printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. Motocicletele fara atas, mopedele si bicicletele pot fi oprite sau stationate si cate doua, una langa alta.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI