Close sidebar
Close sidebar

Ce ar putea câștiga China dacă va susține războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina și excluderea Rusiei din sistemul financiar global ar putea fi o oportunitate pentru China de a dobândi supremația în fața dolarului american.

Diana Puiu,

Ce ar putea câștiga China dacă va susține războiul din Ucraina

[Sursa foto: bugetul.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Războiul din Ucraina ar putea fi contextul în care China ar scăpa de dominația dolarului american, iar războiul ar putea stimula utilizarea yuanului.

Citeste si: Ucraina va acorda ”Premiul pentru pace” companiilor care au părăsit Rusia

„Fie că este vorba de comerţul cu renminbi sau de sistemul de emitere a monedei, aceasta este o oportunitate de care (China) trebuie să profite”, a spus Chen, folosind denumirea oficială a yuanului.

Beijingul s-a opus în mod repetat sancțiunilor impuse Rusiei și a insistat că va menține schimburi economice și comerciale.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Citeste si: Oamenii de afaceri din Rusia i-au propus lui Zelenski să ajute Ucraina

Ținând cont de faptul că Rusia nu vrea să oprească acțiunile pe care le-a început în Ucraina, SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană au adoptat sancțiuni care să înghețe activele președintelui Vladimir Putin și ale ministrului său de externe, Serghei Lavrov. Aceștia intenționează să aplice sancțiuni băncii centrale ruse și să elimine o parte din creditorii țării din cadrul sistemului global de Swift.

Aliații au adoptat sancțiuni în numele Rusiei

Aliați precum Japonia, Canada, Australia și Coreea de Sud au adoptat sancțiuni în numele Rusiei. Mai multe state s-au mobilizat și oferă Ucrainei suport material și financiar Ucrainei.

Citeste si: Rusia amenință din nou cu arme nucleare. Ce a transmis ministrul rus al Apărării: „Menținerea pregătirii de luptă...”

România va trimite un ajutor în valoare de 3 milioane de euro care constă în combustibil, veste antiglonț, echipamente militare, alimente, apă și medicamente. Germania

susține Ucraina și a transmis duminică seară că va trimite în Ucraina 1000 de arme anti-tanc și 500 de rachete de tip Stinger.

Citeste si: Noi runde de negocieri între Rusia și Ucraina vor avea loc de luni până miercuri

Olanda contribuie cu armament și a trimis în Ucraina 200 de rachete Stinger, 300 de căști de luptă, 200 de veste balistice, 30 de detectoare de metale, 5 sisteme radar de localizare a armelor, 100 de arme cu lunetă cu 30.000

de cartușe. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI