Mult electrocasnice care nu sunt puse în funcțiune, dar sunt lăsate în priză, pot consuma curent electric. Nu consumă mult, dar efectul cumulativ nu e de ignorat și poate umfla factura de la finalul lunii.

Citește și: O româncă din Germania, revoltată pe amenda de 5.000 de euro dată de nemți pentru un gest minor. "Ce legi tâmpite!"

Ce electrocasnice trebuie scoase din priză când nu le folosești

Chiar dacă ele sunt închise din buton sau din telecomandă, unele aparate continuă să fie alimentate și consumă kilowați care se adună de la o zi la alta, potrivit CSID.ro.

Specialiștii ne sfătuiesc să identificăm obiectul din casă care consumă mai mult curent decât ne-am închipui și pe care trebuie să îl scoatem din priză dacă ne dorim să economisim la facturile lunare de energie electrică.

Cea mai practică soluție este să folosim un prelungitor cu întrerupător în care să punem mai multe electrocanice și să-l oprim din buton peste noapte sau când plecăm de acasă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe lista de aparate care consumă curent chiar și atunci când nu le folosm se află televizoarele cu led, roboții de bucătărie, încărcătoarele de telefon și tabletă, laptopul și computerul.

Încărcătorul de telefon poate consuma curent și fără să încarce efectiv dispozitivul tău

Aparatele mici de bucătărie
Pot consuma energie electrică și deci bani aparatul de cafea, blenderul sau robotul de bucătărie ori cuptorul cu microunde.

Încărcătoarele
Deși nu mai sunt conectate la telefon sau tabletă, încărcătoarele de telefon, laptopul sau alt dispozitiv pot crește facturile la energie electrică.

Laptopul/computerul
Sunt aparate electronice care pot fi ușor conectate la un prelungitor cu întrerupător pe care îl poți închide seara.

Televizorul
Aproate toți utilizatorii opresc televizorul seara din telecomandă, dar el rămâne conectat la electricitate și consumă în continuare curent. Toate aparatele pe LED consumă curent, dacă sunt conectate la priză, arată sursa citată.

Unele televizoare cu led îți pot încărca factura la curent

Unele televizoare cu led îți pot încărca factura la curent

[Sursa foto: PixaBay]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si