Iată ce presupune proiectul de lege „Internet pentru toată Romania”!

Ce este proiectul de lege „Internet pentru toată România”

Astfel, potrivit documentului, toate instituțiile și autoritățile publice, indiferent de modalitatea de finanțare, vor fi obligate ca, în termen de 3 ani, să conecteze la internet toate clădirile pe care le dețin și care au ca destinație furnizarea de servicii publice.

Mai mult, în textul proiectului de lege se mai arată că, autoritățile administrației publice vor fi obligate să dezvolte infrastructură care să permită instalarea de rețele publice de internet.

Totodată, acest proiect de lege „Internet pentru toată Romania” presupune și măsuri pe care ar putea să le ia ANCOM și celelalte autorități ale administrației publice centrale pentru a soluționa problema lipsei de acces în localități la serviciul funcțional de internet în bandă largă la punct fix.

Ce este „Internet pentru toată Romania”, proiectul de lege ce vizează toate instituțiile publice

Ce este „Internet pentru toată Romania”, proiectul de lege ce vizează toate instituțiile publice

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Sub imaginea unui om de afaceri prosper, dar în realitate cu intențiile unui șarlatan, un bărbat din Galați a reușit să-i bage în datorii pe cei care l-au ajutat cu bună inimă

Suntem în TOP 10 țări cu cea mai mare viteză de internet

Acest proiect de lege v fi introdus în România într-un context favorabil pentru toți cetățenii.

În plus, în 2020, traficul de internet realizat în reţelele fixe din România a înregistrat o creştere masivă, cu peste 51%.

„Putem vorbi acum de succesul comunicaţiilor româneşti, iar dacă existau dubii asupra lui, cred că au fost spulberate în pandemia COVID, când utilizăm intensiv serviciile de comunicaţii electronice în contextul mutării în online a majorităţii activităţilor şi cursurilor, fără a se înregistra incidente semnificative care să afecteze furnizarea acestor servicii. Văzând creşterile traficului de internet de anul trecut, în starea de urgenţă, vă spun cât se poate de sincer că, personal, nu am avut emoţii. Eram sigur că reţelele de comunicaţii rezistă şi rezistă foarte bine.

Retrospectiv, anul trecut a pus o presiune foarte mare pe reţelele de comunicaţii electronice peste tot în lume, fapt ce s-a văzut şi din indicatorii statistici de piaţă. În plus, presiunea a crescut destul de abrupt în primele luni de pandemie. Cifrele preliminare, aferente finalului de an 2020, arată că traficul de internet realizat în reţelele fixe din România a înregistrat o creştere masivă cu peste 51% faţă de anul anterior, depăşind o valoare de 10.000 de Petabytes (PB).

Dacă la numărul de conexiuni de internet fix ritmul de creştere în 2020 a fost de două ori faţă de 2019, în cazul traficului de internet fix ritmul de creştere a fost de aproape patru ori mai mare, decât cel din anul anterior”

, a precizat Eduard Lovin, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Certificatul COVID: De când devine obligatoriu în România în mall-uri, restaurante şi nunţi?

Astfel, datorită, noului proiect de lege propus, instituțiile statului și cetățenii vor beneficia de o comunicare mai eficientă, iar autoritățile vor putea implementa sisteme de digitalizare care să faciliteze viața comunităților locale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si