Papa Francisc a făcut referire, în mesajul transmis de Paștele catolic 2021, la vremurile grele prin care trece omenirea în contextul pandemiei. ”Din rămăşiţele ruinate ale umanităţii noastre, Dumnezeu poate pregăti o nouă istorie”, a spus Papa Francisc.
Duminică, 4 aprilie 2021 – solemnitatea Învierii Domnului după calendarul roman sau latin – papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie a Paștelui în bazilica Sfântul Petru, iar la finalul celebrării a transmis tradiționalul mesaj pascal ”Urbi et Orbi”, însoțit de binecuvântarea apostolică și de darul indulgenței plenare.
Rănile pe care Isus cel înviat le poartă pentru totdeauna cu sine, a remarcat papa în mesajul său, ”sunt sigiliul peren al iubirii sale pentru noi”.
Ce naționalitate are Papa Francisc. Este primul papă de pe continentul american
Papa Francisc, pe numele său Jorge Mario Bergoglio, este argentinian și s-a născut în data de 17 decembrie 1936, la Flores, Buenos Aires. A fost ales papă de conclavul cardinalilor de la Vatican în data de 13 martie 2013.
Papa Francisc- cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice- este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.
Citeste si: VIDEO- Imagini ireale la Miercurea Ciuc, de Paștele Catolic. Cum au asistat credincioșii la slujbă
Papa Francisc a studiat chimia și filosofia
Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată italian. Actualul papă de la Roma a studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarului din cartierul Villa Devoto (Buenos Aires).
La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A obținut licența în filosofie la Colegio Máximo San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: O casă care se vinde cu 295 milioane de dolari în SUA va fi înghițită de inundații în câțiva ani - antena3.ro
Citeste si: Coreea de Sud a instaurat ”legea marțială de urgență”, pentru a proteja țara de ”amenințarea forțelor comuniste nord-coreene”- stirileprotv.ro
În anul 1992 a fost numit episcop auxiliar de Buenos Aires. Consacrarea sa episcopală a avut loc în data de 27 iunie 1992. În data de 28 februarie 1998 a devenit arhiepiscop de Buenos Aires.
După retragerea lui Benedict al XIV-lea, Papa Francisc a fost ales la conclavul din 2013 cu cel puțin 77 de voturi din 115. Conform unor surse ar fi întrunit consensul mai multor fracțiuni din conclav, ceea ce a dus la alegerea sa cu peste 90 de voturi din totalul de 115.
Citeste si: Paștele Catolic 2021. Premierul Cîțu: ”Viaţa spirituală ne hrăneşte speranţa”
Mesajul emoționant al Papei Francisc de Paște
Paștele Catolic 2021 a fost sărbătorit duminică, 4 aprilie, cu aproape o lună înainte de paștele ortodox. Papa Francisc a transmis un mesaj emoționant pentru credincioșii de pretutindeni cu această ocazie.
”În aceste vremuri întunecate, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii nu trebuie să uite că lacrimile lor vor fi uscate şi temerile lor vor fi înlocuite de speranţă”, a spus Papa.
"Întotdeauna este posibil să începem din nou în ciuda tuturor eşecurilor noastre. Dumnezeu poate crea o operă de artă. Din rămăşiţele ruinate ale umanităţii noastre, Dumnezeu poate pregăti o nouă istorie”, a spus Papa Francisc.
Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară! Majorări de la 1 ianuarie 2025. Ce adeverință trebuie depusă- kfetele.ro
Citeste si: Veste uriașă pentru Britney Spears chiar de ziua ei de naștere: Ce se întâmplă cu divorțul dintre ea și Sam Asghari- radioimpuls.ro
Citeste si: VIDEO Vladimir Putin nu-și mai ascunde sprijinul pentru Călin Georgescu și râde de renumărarea voturilor din România- antena3.ro
Citeste si: VIDEO- Drama românilor rămași peste hotare. Nu vor veni acasă de Paște
Suveranul Pontif a avut și un mesaj pentru oamenii din întreaga lume și le-a spus să nu își piardă speranța ”în aceste luni întunecate ale pandemiei”.
Papa i-a îndemnat pe toţi să "asculte pe Domnul Înviat în timp ce El ne invită să începem din nou şi să nu pierdem niciodată speranţa”.