Pentru români, ziua de 5 decembrie, Ajunul Sfântului Nicolae, are o semnificație foarte mare. În această zi, cei mici așteaptă nerăbdători venirea lui Moș Nicolae. Micuții își lustruiesc ghetuțele cu grijă, pentru a-l aștepta pe bătrân. 

Ce nu este bine să faci azi, în Ajunul Sfântului Nicolae?

Sfântul Nicolae reprezintă prima sărbătoare din sezonul de iarnă. Acest sfânt este considerat Protectorul copiilor.

În noaptea dintre 5 și 6 decembrie, cei mici au grijă să își curețe ghetele pentru a fi siguri că moșul ajunge la ei.

Cei care nu au fost cuminți riscă să primească nuielușe, în loc de dulciuri și fructe. Totodată, aceștia sunt avertizați că trebuie să își asculte părinții și bunicii, pentru a nu primi același cadou în dimineața de Crăciun.

În ajunul Sfântului Nicolae este important să nu ne certăm cu nimeni, să nu ne contrazicem, deoarece aceste lucruri aduc tristețe în ziua de Crăciun. Este bine să fim empatici și să tratăm cu respect pe cei din jur.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, este bine ca în această zi, în cazul în care afară a nins, să ne spălăm cu zăpadă pe față, pentru a atrage prosperitatea și sănătatea în casă. Mai mult decât atât, în această zi este bine să aducem crenguțe ale pomilor fructiferi, pentru a le pune lângă icoane. Dacă vor înflori până la Anul Nou, anul următor va fi roditor.

Citește și: VIDEO- Nuiaua modernă, nelipsită din ghetuțe. Cât costă un astfel de cadou?

Rugăciunea pe care trebuie să o rostim la data de 6 decembrie

Iată ce rugăciune este bine să rostim în această zi: 

Ce nu este bine să faci azi, în Ajunul Sfântului Nicolae?

Ce nu este bine să faci azi, în Ajunul Sfântului Nicolae?

Citește și: Tradiții de Moș Nicolae 2023: Când se pun cadourile în ghete?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

,,Bunule păstor şi de Dumnezeu înţelepţite învăţător, Ierarhe al lui Hristos, Nicolae! Auzi-ne pe noi, păcătoşii (numele), care ne rugăm ţie şi chemăm în ajutor mijlocirea ta grabnică: vezi-ne pe noi, neputincioşii, care din toate părţile suntem vânaţi, de tot binele suntem lipsiţi şi cu mintea suntem întunecaţi din pricina puţinătăţii de suflet: grăbeşte, bineplăcutule al lui Dumnezeu, şi nu ne lăsa pe noi să rămânem în robia păcatului, ca să nu se bucure vrăjmaşii noştri şi să nu murim în lucrurile noastre cele viclene.

Roagă-L pentru noi, nevrednicii, pe Făcătorul şi Stăpânul nostru, înaintea Căruia stai dimpreună cu cetele netrupeşti; milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru şi în viaţa de acum, şi în veacul ce va să fie, ca să nu ne răsplătească nouă după faptele noastre şi după necurăţia inimilor noastre, ci să ne dea nouă după bunătatea Sa.

Amin!''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si