In articol:
Ce nume se sărbătoresc de Florii? Odată cu sărbătoarea în sine, care vine la rândul ei cu numeroase tradiții, sunt sărbătoriți și cei care poartă nume de flori. Crina, Iris, Narcisa sunt doar câteva nume care sunt celebrate.
Cui spunem „La mulți ani!” pe 9 aprilie?
Cu siguranță avem pe cineva cunoscut ce poartă numele unei flori. Fie că vorbim de Crina, Iris, Floarea sau Brândușa, toate aceste femei merită surprinse cu o urare de „La mulți ani”.
Citește și: Paştele 2023: Când începe Săptămâna Mare şi ce nu este bine să facă credincioșii în această perioadă?
- Azaleea
- Laura
- Garofița
- Magnolia
- Iris
- Crina
- Narcisa
- Brândușa
- Roza/Rozalia
- Bujor
- Florin
- Florina
- Florentina
- Narcis
- Viorel
- Violeta
- Viorica
- Zambila
- Petunia
Tradiții și obiceiuri de Florii
Sărbătoare cunoscută și sub numele de Intrarea Domnului în Ierusalim, Floriile vin cu numeroase tradiții și obiceiuri, încă din străbuni, dar practica și în ziua de azi.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Salcia este considerată având puteri supranaturale. În vreme de necaz sau boală, vine în ajutorul celui care o folosește.
Acestea aduc aminte de ramurile de finic și măslin, ramuri cu care Mântuitorul a fost întâmpinat la intrarea in Ierusalim.
Citește și: VIDEO- Papa Francisc a oficiat Slujba de Florii la o zi după ce a fost externat din spital
În alte zone ale țării, de Florii, gospodinele coc atâtea pâini câți membrii are familia, însă sunt diferite, în funcție de vârstele celor din familie. Pâinile trebuie împletite din aluat de grâu. Acestea sunt ornate cu figurine sau cruci din același aluat.
Pâinile trebuie date celor săraci pentru a fi feriți de cele rele.
Citeste si: TikTok, interzis oficial în SUA! Donald Trump: „Veţi vedea ce voi face”- radioimpuls.ro
De asemenea, în această zi, fetele trebuie să fiarbă apă cu busuioc. Ele trebuie să meargă la miezul nopții să fiarbă apa și să o pregătească pentru a se spăla pe cap cu ea a doua zi. Scopul este acela de a avea un păr sănătos și strălucitor.
Apa se pune apoi la rădăcina unui păr înflorit, rostind: „Cât de frumos e părul înflorit, așa de frumoasă să fiu și eu; cum se uită oamenii la un păr înflorit, așa să se uite și la mine!”
În această zi se mănâncă pește. Este a doua dezlegare din postul Paștelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Potrivit tradiției, peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare. Cine va mânca, se va lecui de orice boală.