Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? Azi, 20 iulie, este sărbătoare mare în calendarul ortodox. Iată ce nume se săbătoresc de Sfântul Ilie şi o serie de mesaje, urări şi felicitări pentru toţi cei care poartă numele Sf. Ilie!

Peste 153.000 de români îşi serbează onomastica de Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. Dintre cei 153.353 de români aniversaţi de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, 113.355 sunt bărbaţi, iar 39.998

sunt femei.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie?

Conform statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, majoritatea românilor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, respectiv 107.506, poartă numele de Ilie, alţi 3.270 – Iliuţă, iar 2.191 – Lică. De asemenea, 278 de bărbaţi se numesc Eliade, 85 – Ilieş şi alţi 15 – Iliuş. Statisticilor puse la dispoziţie de structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor, arată că majoritatea femeilor, respectiv, 14.343, poartă numele Ilinca, iar 10.514 – numele Liana. Acestora li se adaugă 5.554 de femei care poartă numele de Lia, 4.658 – Iliana şi alte 1.761 răspund la numele Lica. La data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie, Tesviteanul.

Citeste si: Rugăciune către Sfantul Prooroc Ilie. Cum să te rogi pentru sănătate și alungarea relelor

Nume sărbătorite de Sf. Ilie

Iată aşadar, numele care se serbează de Sfântul Ilie: Ilie, Iliuţă, Lică, Eliade, Ilieş, Iliuş, Ilinca, Liana, Lia, Iulia, Iliana, Ilinca, Iuliana.

Unul dintre cei mai importanți prooroci din Vechiul Testament, Sf. Ilie este celebrat ca un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă. Potrivit tradițiilor, de Sfântul Ilie se manâncă, pentru prima dată, roada nouă de mere și de struguri, nuci și alune.

Sf. Ilie este considerat și patronul apicultorilor: în această zi, la sate, apicultorii recoltau mierea de albine, activitate cunoscută sub denumirea de “retezatul stupilor”.

Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cunoscut ca patron spiritual şi protector al aviatorilor români, este şi prilej de omagiere şi aniversare a pionierilor aerului.

Mesaje de Sf. Ilie

Iată mai jos câteva mesaje, urări şi felicitări de Sf. Ilie ce pot fi trimise celor dragi ce-şi serbează ziua onomastică:

Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.

Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Ilie!

Nume sarbatorite de Sf. Ilie: Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie
Nume sarbatorite de Sf. Ilie: Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie[Sursa foto: Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie]

Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu să fii iubit şi să ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!

Adierea vântului lin al acestei zile frumoase de vară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor, iar sufletul să-ţi rămână deschis către calea fericirii şi împlinirii eterne. La mulţi ani!

La mulţi ani! Sfântul Ilie să te călăuzească mereu!

Citeste si: Mesaje de Sfântul Ilie 2021: Cele mai frumoase urări şi felicitări cu La mulţi ani!

La Mulţi Ani, Iliuta! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale.

Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

Dumnezeu să-ţi dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri şi multă iubire.

De toti ai fost tu azi numit, în lacaș Sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaș și eu, dorindu-ți bine mereu. Numele ce-l porți de Sfânt, poarta-l cu mandrie multă! Să-ți dea putere și tărie, ani sănătoși și bucurie! Un inger păzitor.. îți doresc eu ție!

Fie ca aceasta zi sa-ti dechida poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, sanatate, impliniri si multa iubire. La multi ani!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani de Sfântul Ilie!

Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie
Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie[Sursa foto: Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie]

Urări de Sfântul Ilie

La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie şi să-ţi fie ziua plină de minuni!

La mulţi ani! Să ai parte de un ocean de sănătate, un munte de noroc şi un camion cu bani!

Se sărbătoreşte cel mai mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă. Îţi doresc să învingi orice furtună şi să ai un cer senin!

Un zâmbet are puterea de a îndrepta totul şi de a umple totul de lumină. Sper să ai parte de cât mai multe zâmbete în viaţă. La Mulţi Ani!

Cu ocazia zilei de nume, îţi doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!

Citeste si: La mulţi ani de Sfântul Ilie 2021: Mesaje, urări şi felicitări pentru sărbătoriţii zilei

Sfântul căruia ii porți numele sa te ocrotească in fiecare zi. La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului sa ai parte numai de împliniri, satisfacții, multa sănătate, si Dumnezeu sa te călăuzească si sa orânduiască totul cum este mai bine pentru tine! Fie ca anii ce se scurg sa treacă, precum razele soarelui mângâie o floare ce sta sa înflorească! “La mulți ani!”

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate și fericire. Să ai parte numai de zile senine și însorite!

Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie
Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie[Sursa foto: Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie]

Se spune că iubiții sunt ca luna, iar frații ca stelele. Eu am observat că cerul poate arăta bine fără lună, dar niciodată fără stele, adică fără tine. La mulți ani, frățiorul/iubitul!

Sfântul căruia îi porți numele să te ocrotească în fiecare zi. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!

Felicitări de Sf. Ilie

Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, Să ai în viață numai flori, noroc și bucurie! La Mulți Ani!

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

De ziua numelui tău, îţi doresc să-ţi fie bine, să ai noroc, fericire şi sanatate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Ilie

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De ziua ce-ţi surâde-n prag şi-i porţi frumosul nume, eu îţi doresc tot ce-i mai drag şi mai frumos pe lume! La mulţi ani!

Citeste si: Sfântul Ilie 2021: Ce nu este bine să faci în această zi sfântă? Calendar creștin-ortodox

La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi dorim să ţi se îndeplinească toate dorinţele. Sănătate şi numai bucurii!

Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie
Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie

Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!

Iți doresc ca Sfântul Ilie de azi să îți împlinească visurile și să te ocrotească tot restul vieții tale.

Sper ca sărbătoarea Sfântului Ilie să fie un nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… cu multă dragoste!

Cu ocazia zilei de Sfântul Ilie îți urez un călduros “ La Mulți Ani”! Un gând bun de Sfântul Ilie!

Fie ca toate dorințele să vi se împlinească! Să ai parte de tot ce-ti dorești, să fii fericit cu cine-ți dorești, să fii sănătos și să fii iubit cum te iubesc eu.

Un zâmbet are puterea de a îndrepta totul şi de a umple totul de lumină. Sper să ai parte de cât mai multe zâmbete în viaţă. La Mulţi Ani de Sf. Ilie!

Citeste si: Sfântul Ilie 20 iulie 2021. Un mare sfânt este sărbătorit, cruce roșie în calendarul creştin ortodox. Mulţi români îi poartă numele

Un zâmbet are puterea de a îndrepta totul si de a umple totul de lumina. Sper sa ai parte de cat mai multe zâmbete in viată…La Mulți Ani, Ilinca şi Iuliana!

Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie
Ce nume se sarbatoresc de Sf Ilie? Mesaje, urari şi felicitari: La multi ani de Sfantul Ilie

Sa-ti dea Domnul sănătate, Judecata înțeleapta, Viată lunga pământeasca, Ce dorești sa se-împlinească!

Uram si noi tuturor celor ce se sărbătoresc de Sfântul Ilie, multa sănătate si noroc in viată!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si