Close sidebar
Close sidebar

Ce să faci cu lumânarea de Paște, după ce ai adus lumina Învierii la tine acasă

În noaptea Învierii, Lumina Sfântă trebuie să ajungă în siguranță acasă. Iată care este, de fapt, semnificația lumânării de Paște și cum poate fi păstrată corespunzător!

Alexandra Bercea,

Ce să faci cu lumânarea de Paște, după ce ai adus lumina Învierii la tine acasă


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În rândurile de mai jos vă prezentăm care este semnificația lumânării de Paște și a aducerii luminii sfinte acasă!

Semnificația lumânării de Paște și a aducerii luminii Învierii acasă

Ce să faci cu lumânarea de Paște, după ce ai adus lumina Învierii la tine acasă

Învierea Mântuitorului Hristos este izvorul luminii veşnice care se revarsă peste întregul univers din Trupul lui Hristos cel înviat din morţi. Hristos Mântuitorul pătrunde până la temeliile iadului şi umple toată făptura cu lumina Sa necreată, cu harul dumnezeiesc care radiază din Dumnezeu din veşnicie.

Această lumină străpunge moartea şi întunericul veacurilor cauzat de păcat şi de înstrăinare de Dumnezeu. Dumnezeu este de nepătruns în fiinţa Sa, dar lumina necreată pe care o răspândeşte în mod firesc în lume este accesibilă oamenilor curăţiţi de păcat şi deschişi la iubirea lui Dumnezeu.

Citește și: Cum poți vopsi în mod natural ouăle de Paște? Metode tradiționale din diferite zone ale României!

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Lumina care s-a revărsat din mormântul lui Hristos Dumnezeu nu se dăruieşte doar Bisericii, ci întregii lumi, de aceea slujba Învierii se face afară din Biserică: "Acum toate s-au umplut de lumină şi cerul şi pământul şi cele dedesubt" spune un tropar al Învierii.

Creştinii iau lumina Învierii şi suflete şi lumina văzută din jertfa lumânărilor ca simbol şi prezenţă a luminii nevăzute în lume, adică a lui Hristos care a zis: "Eu sunt lumina lumii".

Lumina Învierii trebuie păstrată cu înfiorare şi rugăciune în suflet şi răspândită prin fapte bune şi smerenie în jurul nostru, pentru ca noi să devenim oameni ai Învierii,  a declarat preotul Ioan Valentin Istrati, pentru doxologia.ro

Cum poți să păstrezi și să folosești lumânarea de Paște

Ce să faci cu lumânarea de Paște, după ce ai adus lumina Învierii la tine acasă

După ce ați participat la slujba de Înviere, odată ce ați ajuns acasă, veți face semnul crucii cu Lumina Sfântă. De asemenea, o veți stinge de pragul de sus al ușii de la intrare. Lumina Sfântă nu trebuie să ardă până la capăt, ci trebuie pusă la loc de păstrare, într-un spațiu de cinste în casă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Tradiția spune să o reaprindem ori de câte ori ne aflăm în necaz sau avem nevoie de sprijin divin.

Citește și: Săptămâna Mare 2023. Ce nu este bine să se mănânce în ultima săptămână înainte de Paște?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI