Daca vrei ca si muraturile tale sa iasa perfecte in acest an, atunci trebuie sa tii cont de cateva recomandari esentiale simple, pe care marii bucatari le urmeaza indeaproape.
Cate gospodine, atatea retete de muraturi, insa cea mai sanatoasa este fermentarea acido-lactica naturala, care presupune ca fructele sau legumele sa fie puse in apa cu sare. Microflora din ele transforma glucidele in substante biologic active, benefice pentru sanatate.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
Iata de ce trebuie sa tii cont daca vrei sa obtii muraturile perfecte, ferme si crocante:
1. Sarea, foarte importanta. Muraturile nu pot fi obtinute cu orice tip de sare. In niciun caz nu trebuie sa adaugi sare iodata, deoarece se vor strica. Cumpara sare speciala pentru muraturi.
2. Adauga condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare muraturilor.
3. Atentie la borcan! Borcanul in care pui muraturile trebuie sa fie curat si dezinfectat, iar capacul trebuie sa se inchida etans. Altfel, risti ca muraturile tale sa iasa moi sau chiar sa se strice.
4. Adauga fire de hrean
Sursa: culinar.bzi.ro