Potrivit noului plan salarial, o invatatoare sau educatoare cu studii liceale, aflata la inceputul carierei, ar putea pleca de la un salariu de 1.480 de lei si poate avea in primii doi ani de profesat, cel mult 1.843 de lei, corespunzator unui nivel de gradatie 5. Cel mai mare salariu pe care l-ar putea avea cadrele didactice din aceasta categorie ar putea ajunge la 2.265 daca gradatia este definitiva, informeaza Mediafax.

In cazul invatamantului universitar, salariile pornesc de la 2.178 de lei in cazul unui asistent cu vechime de pâna la trei anii si se poate ajunge la suma de 3.662 de lei, insa pentru acesta, trebuie ca profesorul sa aiba o vechime de peste 40 de ani in munca si gradul didactic I.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit proiectului elaborat de Ministerul Muncii, personalul didactic calificat de predare si conducere care isi desfasoara activitatea in localitati izolate primeste o indemnizatie de pâna la 20% din salariul de baza, in raport cu zona geografica respectiva. De asemenea, cadrele didactice din invatamântul special beneficiaza de o crestere cu 15% a salariilor de baza.

Totodata, personalul didactic care asigura predarea simultana la 2-4 clase de elevi in invatamântul primar sau gimnazial primeste o indemnizatie pentru activitati care solicita o incordare psihica foarte ridicata, reprezentând o crestere salariala cu 5% pentru 2 clase de elevi, 7,5% pentru 3

clase si 10% pentru patru clase, se mai arata in document.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si