In articol:
Ceapa verde este un aliment bogat în vitamine și minerale, tonifiantă și cu un gust incredibil. Este una dintre alimentele-vedetă ale primăverii și poate fi consumată atât în stare crudă, cât și gătită.
Iată care sunt beneficiile cepei verzi, dar și ce se întâmplă în corpul tău atunci când o consumi!
Ce se întâmplă când mănânci ceapa verde?
Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. Totodată, ceapa verde reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată.
Ceapa verde este ideală şi pentru cei care suferă de afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
Beneficiile consumului de ceapă verde
Întăreşte sistemul imunitar: Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.
Antiinflamator: Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în toate bolile cronice şi în alergii, conform site-ului caplimpede.ro.
Tratează afecţiunile dermatologice: Acneea poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile. Această combinaţie are un efect puternic în curăţarea pielii, de la interior spre exterior.
Citeste si: Reţetă de drob de pui: Secretul unei reţete reuşite. Ce trebuie să faci ca să nu se sfărâme
Previne cancerul: Efectul anticancerigen are legătură cu următoarele tipuri de cancer: colon, sân, ovar, prostată, plămâni. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici, care inhibă dezvoltarea şi multiplicarea celulelor tumorale.
Scade colesterolul: Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.
Pentru nas înfundat: Zdrobeşte ceapa verde şi umezeşte o bucată de bumbac cu sucul obţinut, apoi o pui peste nas. Dacă nu poţi dormi, pune un mănunchi de ceapă verde lângă perna ta, te va ajuta cu siguranţă.