In articol:
Pâine a fost considerată pentru mult timp un inamic al siluetei, dar și al sănătății. Mitul pericolului pe care pâinea îl are asupra sănătății pare că a fost învins. Pâinea devine un beneficiu pentru organism dacă este consumată după ce a fost ținută la frigider.
Pâinea ținută la frigider, beneficii pentru organism
Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice dr. Nicoleta Lupașcu a explicat modalitatea prin care pâinea nu mai un inamic pentru siluetă și pentru organism. Pentru ca pâinea, unul dintre produsele preferate din alimentație, să nu mai aducă efecte negative asupra organismului, se recomandă consumarea după ce a fost ținută în frigider.
Citește și: Sucul verde care nimicește colesterolul rău. Se prepară rapid, din doar două ingrediente
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Fiind supusă acestui proces, amidonul devine rezistent și protejează bacteriile bune intestinale și glucoza este eliberată mai lent, adică glicemia nu va crește mult sau brusc.
Pe lângă acestea, dr. Nicoleta Lupașcu a explicat că efectele pozitive ale pâinii ținute la frigider cresc dacă, înainte de a fi mâncată, este încălzită, de exemplu la toaster.
"Dacă ții pâinea în frigider și o consumi apoi, se întâmplă un fenomen grozav, numit retrogradarea amidonului.
Citeste si: TikTok, interzis oficial în SUA! Donald Trump: „Veţi vedea ce voi face”- radioimpuls.ro
@drnicoletalupascu Un truc prin care pâinea poate fi consumată mai în siguranță… “Dietă” unei persoane cu disfuncție metabolică și obezitatea abdominală este diferită de orice “dietă” pentru slăbit.. Pâinea nu este cea mai bună prietenă pentru o astfel de persoană.. Ca să deblochezi procesul de slăbire, să ai și siguranță ca pierzi din grăsimea abdominală este nevoie de o STRATEGIE prescrisă. Contează alimentele care sunt puse în farfurie, în ce combinație, cu ce nutrienți… Iată aici un “truc” simplu, dar care poate face o mare diferența, pentru cei atașați de pâine.. O persoană cu obezitate abdominală trebuie să învețe să mănânce “ inteligent”. A depășit de mult etapa când “mâncatul sănătos” era garanția unei greutăți stabile. Eu le numesc metode/tehnici/trucuri, cu susținere științifică care dacă sunt aplicate corect, favorizează reglarea metabolică necesară deblocării procesului de slăbire și reducerea grăsimii viscerale. Acceseaza linkul din profilul meu dacă vrei sa afli mai multe detalii despre programul de transformare metabolică și slăbire. Poți obține o întâlnire de consultanță gratuită
♬ original sound- Dr.Lupascu/Medic Nutritionist