Jocurile Olimpice reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente sportive internaționale. Anul acesta, Jocurile Olimpice au loc la Paris anul acesta și reprezintă cea de-a 33-a ediția a Jocurilor Olimpice de vară. Evenimentul are loc la fiecare 4 ani și reunește atleți dintr-o multitudine de țări și sporturi.  

Citește și: O nouă medalie pentru România la Jocurile Olimpice! Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut argintul la dublu rame feminin

Semnificația pe care o au inelele de la Jocurile Olimpice

Există mai multe simboluri care sunt asociate cu Jocurile Olimpice. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt cele 5 inele olimpice și flacăra olimpică.

Inelele olimpice au culori diferite: albastru, negru, roșu, galben și verde. Toate acestea sunt ilustrate pe un fundal alb. Cele 5 culori nu au fost alese la întâmplare, ci au o mare însemnătate. Mai exact, culorile amintesc de culorile care există în prezent pe toate steagurile țărilor din întreaga lume.

Însă inele olimpice înlănțuite au și altă însemnătate: acestea amintesc de unitatea celor cinci continente. În acest sens, cele două Americi sunt considerate un singur continent.

„Aceste cinci inele reprezintă cele cinci părţi ale lumii. Cele şase culori combinate pot reproduce steagurile, fără excepţie”, spunea Pierre de Coubertin, cel care a conceput inelele olimpice.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Surse: "Șacalul" de pe litoral ar fi ucis cel puțin alte patru femei, în afară de Denisa și Delia- antena3.ro

Citește și: VIDEO Locul unde se antrenează băiatul de aur al României. Bazinul în care înoată David Popovici, considerat o "seră"

jocurile olimpice, semnificatie inele olimpice, flacara olimpica

Ce reprezintă inelul albastru din cele 5 inele olimpice?

Culorile inelelor olimpice și ale fundalului alb pe care se află ilustrate nu au fost alese întâmplător. De exemplu, inelul albastru a fost ales pentru a reprezenta Europa.

Celelalte culori ale inelelor reprezintă celelalte continente: galben pentru Asia, negru pentru Africa, verde pentru Australia și Oceania și roșu pentru America de sud si nord.

Citește și: O nouă medalie pentru România la Jocurile Olimpice! Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut argintul la dublu rame feminin

jocurile olimpice, semnificatie inele olimpice, flacara olimpica

Semnificația pe care o are flacăra olimpică

Un alt simbol extrem de important al Jocurilor Olimpice este Flacăra olimpică este aprinsă la Olympia, Grecia și purtată până în orașul gazdă de către atleți. Aceasta este extrem de importantă în cadrul ceremoniei de deschidere arde pe tot parcursul evenimentului sportiv. Torța a fost introdusă în 1936, în cadrul Olimpiadei de la Berlin.

Flacăra olimpică are un simbol foarte important în cadrul evenimentului. Aceasta simbolizează pacea, prietenia și unitatea dintre națiuni.

Citește și: România, din ce în ce mai sus în clasamentul medaliilor de la Jocurile Olimpice 2024. Ce țară se află pe locul 1 după ultimele probe

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si