Cea mai bună mâncare de post. Reţeta rapidă de spanac cu orez
Spanacul este o plantă benefică organismului datorită propiretăților, beneficiilor și aportului de vitamine. Iată o rețetă rapidă și simplă de orez cu spanac pe care o poți prepara în Postul Paștelui.
Rețetă rapidă de spanac cu orez. Spanacul este considerat un aliment care, dacă este gătit așa cum trebuie inclus în mod corect și echilibrat în alimentație, aduce multe beneficii organismului. Rețeta de spanac cu orez este una sănătoasă și plină de vitamine, proteine și fibre. Mai mult decât atât, este un preparat căruia trebuie să îi acorzi aproximativ jumătate de oră pentru a-l găti.
Pentru 3 porții, timpul de gătire ajunge undeva la aproximativ 30 de minute, iar nivelul de dificultate este ușor, astfel că oricine poate prepara acest fel de mâncare într-o zi de post în care nu au inspirație pentru a pregăti masa.
Se încălezește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu.
Se adaugă usturoiul tocat și se lasă timp de aproximativ 30 de secunde. După aceea, se adaugă și ceapa tăiată mărunt și se lasă până când aceasta devine translucidă. Apoi se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se gătesc până se înmoaie, timp de aproximativ 3-4 minute.
Se adaugă în tigaie și spanacul, fasolea, orezul și se lasă la gătit timp de câteva minute. Apoi se adaugă apa sau zeama de la o supă de pui și se lasă pe foc până când ajunge la punctul de fierbere.
Se condimentează cu curry, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Sarea și piperul se adaugă după gustul fiecăruia.
Se pune un capac și se lasă amestecul la fiert timp de 18-20 de minute sau până când se gătește orezul. Se închide aragazul și se servește preparatul cald.
Sfaturi utile
Este important să folosești tipul de orez potrivit în această rețetă, mai exact orezul cu bob mediu. Nu este recomandat să alegi orezul cu bob mic, deoarece preparatul ar putea să capete o textură lipicioasă sau gelatinoasă.
Un bob lung nu te va ajuta să ai aceeași textură moale. În cazul orezului brun este necesar mai mult timp pentru a-l găti și poți risca ca spanacul să fie prea mult gătit.
Opțional, poate fi adăugată și brânză feta după prepararea celorlalte alimente. Poate fi considerat un fel principal de mâncare dar poate fi servit și ca garnitură. Este o combinație perfectă alături de pește sau carne de vită.