Noua lege a pensiilor din 2024 nu va aduce majorări pentru toți pensionarii, ci doar pentru aprox. 3 milioane din cei 5 milioane de seniori ai României.

Citește și: Senatul dezbate marți proiectul de lege cu privire la majorarea pensiilor. Marcel Ciolacu: ,,Îi asigur pe pensionari că ne vom ţine de cuvânt!''

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a precizat că nicio pensie nu va scădea, în urma recalculării, sub nivelul aflat în plată.

Cea mai bună veste o primesc unii dintre cei care încasează în prezent indemnizația socială de 1.125 lei și care ar putea să-și vadă majorate veniturile chiar și cu 87% după recalcularea din septembrie.

Până atunci, însă, la majorarea din ianuarie 2024, pensiile mici vor crește cu puțin peste 150 de lei, în timp ce pensiile mari vor 

Cea mai mică pensie din 2024 va fi de 1.281 lei

Pensia minimă  va crește de la 1 ianuarie 2024 cu același procentaj de 13,8% ca în cazul tuturor  pensiilor, cu toate că este o indemnizație socială care se acordă în baza legislației de ajutor social.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Anunțul a fost făcut săptămâna trecută de șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, și a fost confirmat de ministrul Muncii, într-un interviu acordat Hotnews.

Practic, după indexarea cu 13,8 procente, indemnizația socială de 1.125 lei din prezent va crește cu 156 de lei.

Niciun pensionar din România nu va încasa lunar mai puțin de 1.281 lei cât reprezintă indemnizața minimă socială, a precizat ministrul Muncii.

„Vom avea pensii care vor crește poate cu 1%, pensii care vor crește cu 80%. Sunt simulări făcute de colegii noștri de la Casa Națională de Pensii cu persoane care se află acum în indemnizația minimă socială și care, pe calculele noastre, vor avea o creștere de 87% ”, a spus Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, întâlnire cu pensionarii

Cea mai mare pensie din România crește cu 8.000 de lei în 2024

Cea mai mare pensie din România, primită de un pensionar special, fost magistrat, va crește și ea cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024.

Suma pe care o va fi primi în plus va fi de 8.000 de lei, exact cât vor primi împreună 50 de pensionari plătiți cu indemnizația socială.  

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Un poștaș s-a îmbătat criță și a împărțit pensiile oamenilor în cârciumă

În prezent cea mai mare pensie specială se ridică la  58.191  lei, venit brut lunar.

Cel puțin 8 pensii speciale depășesc pragul de 50.000 de lei, în contextul în care doar una singură era în această situație în vara lui 2023. 

De la 1 ianuarie 2024, cea mai mare pensie din România va fi de 66.222 lei- iar noua lege a pensiilor speciale nu se va atinge de ea. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si