Ceaiul de iasomie are o mulțime de beneficii. Este bogat in antioxidanti si substante antiinflamatoare. Consumul frecvent de ceai de iasomie conduce la accelerarea metabolismului si reglarea nivelului de zahar in sange, astfel că ajuta organismul sa arda mai usor caloriile consumate. Având în vedere acest lucru, acest ceai este un aliat in procesul de pierdere in greutate.

Citește și: Salata de păpădie, leac-minune împotriva toxinelor din organism. Călugărul Daniel arată cum se prepară la mănăstire- VIDEO

ceai plante, ceai iasomie, beneficii ceai

Beneficiile ceaiului de iasomie

Ceaiul de iasomie mai este foarte bun și pentru digestie, are rol cardioprotector- protejeaza sanatatea inimii, dar și efect antiinflamator. De asemenea, bogatia de antioxidanti din ceai verde cu iasomie il recomanda impotriva cancerului.

Alte beneficii ale ceaiului de iasomie: alunga stresul si depresia, este afrodiziac pentru femei si barbati, iar persoanele cu ten gras, mixt ori cu tendinta de ingrasare pot folosi masti cu ceai de iasomie sau ulei de iasomie pentru reglarea nivelului de sebum si prevenirea cosurilor.

Ceaiul de iasomie: mod de preparare și consum

Ceaiul de iasomie se prepara dintr-o linguriță de planta sau un pliculeț, în funcție de modul în care este ambalat, la o cana de 200 ml de apa. Apa se ia de pe aragaz înainte de a atinge punctul de fierbere, moment în care se adaugă planta și se lasă la infuzat timp de 3 minute.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Este foarte importante de precizat că ceaiul de iasomie nu se fierbe in clocot! Apa trebuie sa aibă in jur de 70 grade Celsius și nu se infuzează mai mult de 3 minute. Dacă aceste recomandări nu sunt respectate există o mare probabilitate ca beneficiile plantei să fie alterate semnificativ.

Pe lângă pliculețe sau vărat, există și perle obținute din frunze de ceai si boboci de iasomie. Floarea de iasomie inflorește în ceașca de ceai, unde își eliberează parfumul deosebit. Această variantă este preferată în special de iubitorii adevărați ai ceaiului.

Cine nu trebuie să bea ceai de iasomie 

Ceaiul de iasomie are foarte multe beneficii, însă există anumite persoane pentru care nu este indicat. Acesta este contraindicat in următoarele situații:

-în sarcină și perioada de alăptare;
-în caz de hiperaciditate gastrică, gastrită, ulcer gastroduodenal;
-diaree, infecții digestive;
-insuficienta cardiaca, aritmii;
-boli renale.

Citește și: VIDEO- Nou produs cu indicație geografică protejată: cașcavalul de la Botoșani

ceai plante, ceai iasomie, beneficii ceai

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si