Peste 40 la suta din romani beau zilnic ceai, iar jumatate din ei aleg ceaiurile medicinale. Specialistii atrag insa atentia ca multe dintre acestea ar putea face mai mult rau decat bine unui om sanatos.

„Un om sanatos nu are nevoie si nici nu are voie sa consume ceaiuri medicinale care au un efect terapeutic. Omul sanatos nu trebuie sa se trateze. E simplu. Nici nu trebuie sa fiti medic pentru asta.

De ce sa va tratati daca sunteti sanatos?”, a declarat Prof. univ. dr. Pavel Chirila, medic primar medicina interna pentru Digi24.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Printre cele care ne pot provoca tulburari se numara sunatoarea, ceaiul de coada calului sau cel de salvie. Cele mai indicate ceaiuri, care nu au efecte adverse, sunt cele din fructe.

Asadar, alegeti ceaiurile din fructe de padure: afine, zmeura, catina, paducel, care trebuie lasate la infuzat 15-20 de minute. Macesele, in schimb, au un mod de preparare diferit.

Citit mai mult AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si