Scrumbia este un pește extraordinar, gustos și plin de nutrienți, iar felul în care o poți pregăti poate face diferența între o delicatesă și o mâncare banală. 

Iată o rețetă de scrumbie la cuptor, o rețetă pentru care toată lumea te va lăuda! 

INGREDIENTE

  • 4 scrumbii
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • rozmarin uscat
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • sare,piper

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

MOD DE PREPARARE

Curatam si apoi spalam scrumbiile. Facem un amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin, marar, sare si piper cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte atat pe exterior cat si in interior. Asezam fiecare scrumbie in parte in mijlocul unei folii de aluminiu pe care am uns-o cu ulei de masline. "Imbracam" fiecare scrumbie in folie de aluminiu si apoi le asezam pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa.

Dam la cuptor si tinem circa 30 min. dupa care scoatem tava si indepartam cu grija folia de aluminiu de pe fiecare bucata de peste in parte. Lasam scrumbiile pe gratarul tavii si dam la cuptor pentru a se rumeni frumos. Se servesc calde, stropite cu multa zeama de lamaie si patrunjel verde taiat marunt.

Citeste si: Salata-minune care elimină toxinele. Nu e chiar uşor de mâncat!

Citeste si: Murături. Cum se face saramura perfectă. Secretul gospodinelor!

Citeste si: Ingredientul secret pe care să îl pui în cartofii prăjiţi. Doar adevărații chefi îl ştiu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si