Iata de ce ingrediente aveti nevoie: 6 oua, 150 g zahar, 250 g unt, 100 g cacao, 6 linguri cu pesmet de biscuiti (poti folosi mai multe tipuri de biscuiti, cu ciocolata, cu scortisoara sau cu alune), esenta de rom, sare.

Primul pas este sa freci untul spuma, apoi impreuna cu zaharul, pana ce acesta nu se mai simte, apoi adaugi galbenusurile unul cate unul, iar la final cacaua cernuta si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Imparte compozitia in doua.

CITESTE SI: Superstitii de Anul Nou. Ce trebuie sa faci in noaptea de Revelion ca sa ai noroc in 2017

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In prima jumatate, adauga pesmetul si toarn-o intr-o forma unsa cu unt si tapetata. Da la cuptorul preincalzit, la foc slab, vreme de 30 de minute. Pune esenta de rom in cea de-a doua jumatate de compozitie pusa deoparte si pastreaz-o drept crema. Scoate blatul din forma numai dupa ce s-a racorit, asaza-l pe un platou si orneaza-l cu toata crema. Blatul nu se taie. Da-l la rece si, de preferat, taie acest tort de ciocolata a doua zi.

Sursa: femeia.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si