Close sidebar
Close sidebar

Cel mai simplu si rapid tort de ciocolata! E perfect pentru masa de Revelion

Nu exista Revelion fara tort si cum noaptea dintre ani se apropie cu pasi repezi, v-am pregatit o reteta de tort de ciocolata, extrem de simpla. Se face repede si va iesi sigur. Sigur nu veti da gres.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Iata de ce ingrediente aveti nevoie: 6 oua, 150 g zahar, 250 g unt, 100 g cacao, 6 linguri cu pesmet de biscuiti (poti folosi mai multe tipuri de biscuiti, cu ciocolata, cu scortisoara sau cu alune), esenta de rom, sare.

Primul pas este sa freci untul spuma, apoi impreuna cu zaharul, pana ce acesta nu se mai simte, apoi adaugi galbenusurile unul cate unul, iar la final cacaua cernuta si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Imparte compozitia in doua.

CITESTE SI: Superstitii de Anul Nou. Ce trebuie sa faci in noaptea de Revelion ca sa ai noroc in 2017

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In prima jumatate, adauga pesmetul si toarn-o intr-o forma unsa cu unt si tapetata. Da la cuptorul preincalzit, la foc slab, vreme de 30 de minute. Pune esenta de rom in cea de-a doua jumatate de compozitie pusa deoparte si pastreaz-o drept crema.

Scoate blatul din forma numai dupa ce s-a racorit, asaza-l pe un platou si orneaza-l cu toata crema. Blatul nu se taie. Da-l la rece si, de preferat, taie acest tort de ciocolata a doua zi.

Sursa: femeia.ro

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI