Mai multe explozii s-au produs, marți, în tabăra de refugiați Jabalia din nordul Fâşiei Gaza. Cel puțin 50 de persoane au murit, potrivit datelor anunțate de Ministerul Sănătății, controlat de Hamas.

Oficialii din Gaza vorbesc de un atac aerian israelian asupra taberei de refugiaţi. Israelul nu a comentat în niciun fel informația.

Printre victime, se numără și mulți copii

În urma atacurilor, o mare parte din Jabalia a fost distrusă. În imagini, se pot vedea cratere imense, grămezile de moloz în urma clădirilor prăbușite. Operațiunile de căutare ale supraveițuitorilor sunt în plină desfășutate. Printre victime, se numără și mulți copii.

Tabăra Jabalia se află la nord de Gaza și este cea mai mare dintre taberele de refugiați din Fâșia Gaza, opt la număr. Datele ONU din iulie 2023, indică un număr de cel puțin 116.000 de refugiați palestinieni. Istoric vorbind, refugiații au început să se instaleze în această zonă după războiul din 1948.

Imagini dramatice de la locul exploziilor

Imagini dramatice de la locul exploziilor

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: Armata israeliana a ajuns aproape de centrul din Fâșia Gaza. Imagini din satelit

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vorbim de o suprafață mică, de doar 1,4 km pătrați, extrem de populată. Alături de tabăra Shati, Jabalia a fost declarată de Israel drept zonă pentru evacuarea civililor.

Bilanţul victimelor Războiului din Fâşia Gaza creşte la 8.525 de morţi

Ultimele date arată că cel puţin 8.525 de palestinieni, inclusiv 3.542 de copii, au fost ucişi în atacuri israeliene în Fâşia Gaza de la 7 octombrie.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, aflată sub controlul Hamas.

130 de persoane care se ocupau de îngrijiri medicale au fost ucise, declară un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra.

Armata israeliană a anunțat, astăzi, ”lupte feroce” cu combatanţi Hamas în Fâşia Gaza, după ce a lovit în noaptea de luni spre marţi ”sute” de ţinte ale grupării.

Cratere imense la locul exploziilor

Cratere imense la locul exploziilor

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: Armata israeliana a ajuns aproape de centrul din Fâșia Gaza. Imagini din satelit

”Forţele noastre sunt angajate în lupte feroce împotriva teroriştilor din Hamas, în profunzime, în Fâşia Gaza”, anunţă într-un comunicat Tsahalul.

”Terorişti au fost eliminaţi în atacuri combinate între forţe terestre şi Forţele Aeriene”, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si