Close sidebar
Close sidebar

Cel putin cinci persoane au murit in urma unui nou atentat revendicat de ISIS

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 21 ranite duminica intr-un atentat cu bomba revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI) intr-un cartier siit din Bagdad, au precizat responsabili irakieni.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Atacul s-a produs la Bagdad al-Jadida, in apropiere de un cort unde siitii incepeau sa comemoreze moartea imamului Hussein, nepot al profetului Mahomed, asasinat in secolul al VII-ea in orasul sfânt Kerbala.

Statul Islamic, care a ocupat in 2014 mai multe parti din teritoriul irakian, a revendicat acest atac cu bomba comis de un kamikaze, o versiune confirmata de surse din cadrul Ministerului de Interne.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Insa, potrivit unei surse medicale si unor martori, atacul a fost provocat de o bomba amplasata la marginea drumului, si nu de un atentat sinucigas.

Gruparea ultraradicala ii considera pe siiti, majoritari in Irak, drept 'eretici' si a revendicat majoritatea atacurilor impotriva acestei comunitati.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI