In articol:
- Top 5 cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion
- 1. Salată de crudități
- 2. Ouă umplute cu iaurt și cașcaval
- 3. Salata bouef cu piept de curcan
- 4. Crochete de conopidă
- 5. Ciupercuțe de ouă cu maioneză
Top 5 cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion
1. Salată de crudități
Ingrediente pentru salata de crudități:
- 2 morcovi
- o felie rădăcină de ţelină
- un măr verde
- 2 tije ţelină verde
- Sare
Pentru sos:
- un pahar mic de smântână
- 2 linguri de maioneză
Mod de preparare: Morcovii şi rădăcina de ţelină se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun apoi într-un bol de salată.
Citeste si: Cea mai gustoasă piftie de peşte ca în Delta Dunării. O rețetă altfel de sărbători
2. Ouă umplute cu iaurt și cașcaval
Ingrediente:
- 20 ouă
- 3 cutii iaurt
- 400 gr. maioneză
- 6 linguri caşcaval dat prin răzătoarea mică
- 5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt
- 3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel
- Sare
- Piper
Mod de preparare: Se fierb ouăle.
Citeste si: Friptură de porc. Cum să o prepari ca să iasă super fragedă
3. Salata bouef cu piept de curcan
Ingrediente:
- 1/2 kg piept de curcan
- 1 kg cartofi
- 300 grame morcov
- 150 grame țelină
- 200 grame păstârnac
- 400g mazăre
- 5 sau 6 castraveți murați
- sare
- piper
- 2 lingurițe vegeta
- maioneză din comerţ sau preparată în casă cu 2 galbenuşuri de ou, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei
Mod de preparare: Cartofii se spală în coajă și se pun la fiert, apoi carnea și legumele, spălate, se pun la fiert cu vegeta. După ce fierb și se pun la răcit, toate se amestecă într-un castron cu mazăre. Castraveții se lasă la scurs, după ce sunt tăiați bucățele, după care se adaugă peste salată. Apoi, se adaugă și maioneza și ulterior se ornează cu gogoșari și/sau castraveți.
Citeste si: Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat
4. Crochete de conopidă
Ingrediente pentru crochete de conopidă
- 1 conopidă mare
- 2 albușuri de ouă
- mozzarella/parmezan/brânză rasă
- rozmarin, busuioc, oregano piper și sare
- *opțional, sos marinara
Mod de preparare
Crochetele de conopidă sunt un aperitiv sărac în calorii, carbohidrați și grăsimi. Extrem de aspectuos, rapid și cu un gust aparte, pe care îl vor adora și cei care nu sunt fani conopidă. Preîncălzește cuptorul. Spală conopida, desparte-o în buchețele mici și mărunțește-o cu ajutorul unui procesor de mâncare/robot de bucătărie, înă când capătă textura orezului. Pune-o într-un vas rezistent termic și las-o în cuptor 20 d minute. Când o scoți, pune-o într-un prosop de bucătărie nu foarte gros și curat. Las-o să se răcească un pic, apoi strânge-o ca pe o bilă în prosop – de câteva ori – pentru a scoate lichidul din ea.
Dă cuptorul la treaptă și mai mare. Combină conopida cu albușurile, brânza (de care vrei tu) și condimentele (după gust) într-un bol. Pune o hârtie pergament pe o tavă. Întinde conopida deasupra (ca pe un blat de pizza). Dă la cuptor pentru 18-20 minute. Scoate de la cuptor, presară brânză din belșug pe deasupra și dă din nou la cuptor până când capătă o culoare ușor arămie. Taie în crochete imediat ce ai scos din cuptor.
Citeste si: Salata de boeuf perfectă are un ingredient secret! Tu îl știi?
5. Ciupercuțe de ouă cu maioneză
Ingrediente pentru ciupercuțe de ouă cu maioneză
Pentru ciupercuţe:
- 6 ouă
- 3 roşii potrivite
- 2 lingurite salată de icre
- 1-2 castraveciori muraţi
- 2-3 fire de pătrunjel
Pentru maioneză:
- 2 ouă
- Ulei
- Sare
- 1 lingurita muştar
- zeamă de lămâie
Citeste si: Cel mai bun mujdei de usturoi pentru carnea de porc. Iată cum să-l faci
Mod de preparare: Se fierb 7 ouă în apă cu sare, circa 6 minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece, apoi se curăţă şi se pun pe o farfurie. Pentru maioneză, se scoate gălbenuşul dintr-un ou şi se pasează cu o furculiţă. Se sparge un ou crud şi se alege gălbenuşul de albuş. Gălbenuşul crud se pune peste cel fiert şi se adaugă sare şi o linguriţă de muştar. Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se adaugă zeama de lămâie şi, treptat, mici cantităţi de ulei. Se amestecă cu dosul unei linguri de lemn, într-un singur sens, până ce se obţine o consistenţă cremoasă. Se pune un strat de maioneză pe un platou. Pe această pătură de maioneză se pun ouăle curăţate de coajă. Se ornează cu jumătăţi de roşii, castraveţi şi verdeaţă, ca în imagine. În vârful ciupercuţelor obţinute se pune cu un şpriţ câte un moţ de salată de icre.