Toată lumea poate vedea cele trei fețe din imagine, dar este nevoie de atenție remarcabilă și de un coeficient IQ peste medie pentru a repera și al patrulea chip ascuns în fumul colorat.

Experții au stabilit timpul necesar pentru rezolvarea acestui test: 20 de secunde. 

Un nou test IQ: Ai 20 de secunde la dispoziție pentru găsirea unui al 4-lea chip ascuns în imagine

Un nou test IQ: Ai 20 de secunde la dispoziție pentru găsirea unui al 4-lea chip ascuns în imagine

[Sursa foto: The Sun]

Privind imaginea creată de Electric Tobacconist, fețele celor trei femei ies în evidență cu îndrăzneală în fumul gri, portocaliu, potrivit The Sun.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Dar există și a patra față ascunsă în aburi, mai greu de detectat din primul moment. Cei care reușesc să o vadă în maxim 20 de secunde au o inteligență peste medie, spun psihologii.

Potrivit creatorilor acestei iluzii optice, doar unul din 4 oameni poate observa a patra față ascunsă din cauza unui fenomen cunoscut sub numele de pareidolie.

Ce este pareidolia?

Pareidolia este un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o interpretare greșită și constă în perceperea unor stimuli externi neutri ca fiind obiecte familiare, cunoscute (chipuri, obiecte, figuri geometrice).

Oamenii sunt tentați să interpreteteze un stimul vag ca fiind ceva cunoscut, cum ar fi formele ce apar în nori, fețele ce par a apărea în obiecte neînsuflețite sau modele abstracte, sau auzirea de

mesaje ascunse în muzică.

În timp ce pareidolia te poate ajuta în activitățile creative, conform revistei Greater Good, ea te poate împiedica să vezi poziția corectă a feței din această imagine.

Iată soluția la testul de perspicacitate:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si