Paturi cu saltele noi și lenjerie curată, mobilier nou, băi curate și cabinet medical dotat cu tot ce trebuie, așa arată noua secție din penitenciarul Rahova care va fi dată în folosință la 1 noiembrie. Sunt 196 de locuri pentru deținuții din regim deschis și semi-deschis.

Citește și: VIDEO- A renunțat la cariera de asistent medical ca să creeze mobilier pentru copii. „M-am uitat la multe filmulețe pe YouTube până când am avut curajul să pun mâna pe un aparat”

Geo-Bogdan Burcu, director penitenciar Rahova: „Eu zic că sunt condiții umane și decente de trai, cu 4 mp standard de detenție, televizoare au în camere, telefoane cu fir, evident, frigidere.”

Închisoarea din Rahova va beneficia de 200 de spații de cazare noi

Clădirea renovată a fost un atelier de tâmplărie, iar lucrările la noua secție au fost făcute inclusiv de deținuți. Printre cei de aici este și Radu, un condamnat pentru fraudă informatică, fost consumator de droguri, care se află pe o secție specială de dezintoxicare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Radu Giovani, deținut: „Noi suntem o comunitate terapeutică, nu este spital, aici ne vindecăm de droguri, încercăm să scăpăm de consumul de droguri și vă spun că de 1 an și șase luni m-am lăsat de fumat.”

La inaugurarea noii secții de la penitenciarul Rahova a fost și ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care spune că în urma acestor investiții, fugarii României nu vor mai putea invoca condiții improprii de detenție în țara noastră, și astfel instanțele din străinătate vor aproba mai repede extrădările.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: „Nu mai înregistrăm niciun caz de refuz al predării, în trecut, un motiv important pentru genul acesta de refuz erau condițiile proaste din penitenciare.”

Renovări s-au făcut în ultimii 2 ani în mai multe penitenciare din țară, în total, peste 700 de locuri de cazare noi la standarde europene.

<\/scr"+"ipt>");


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si