Close sidebar
Close sidebar

Cercetatorii rusi uimiti dupa ce un vulcan a erupt pentru prima data in ultimii 250 de ani in peninsula Kamceatka

Cercetatorii rusi s-au declarat uimiti dupa ce un vulcan a erupt pentru prima data in ultimii 250 de ani in izolata peninsula Kamceatka. Coloana de cenusa impresionanta s-a ridicat pâna la o inâltime de 7.000 de metri si risca sa acopere mica localitate Severo-Kurilsk, situata pe insula Paramushir din extremitatea nordica a arhipelagului Kurile, transmite Russia Today.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Echipa Speciala de Raspuns Vulcanic (KVERT) a anuntat ca monitorizeaza atent eruptia pentru a determina daca exista vreo amenintare, desi expertii cred ca orice pericol a trecut in peninsula Kamceatka.

Autoritatile ruse au emis totusi un cod portocaliu pentru cursele aeriene.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Vulcanul Kambalni are o inaltime de 2.156 de metri si este situat in extremitatea sudica a peninsulei Kamceatka.

De asemenea, acest vulcan a erupt pentru ultima data in timpul domniei tarinei Ecaterina a II-a a Rusiei (1769).

Peninsula Kamceatka gazduieste aproximativ 200 de vulcani, dintre care 29 sunt activi. in decembrie, eruptia vulcanului siveluch a aruncat cenunsa pana la o altitudine de 11.000 in extremitatea estica a Rusiei.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI