Președintele chinez Xi Jinping i-a declarat vineri omologului său american că războaiele și conflictele dintre state nu sunt „în interesul nimănui”, adăugând că Beijingul și Washingtonul ar trebui să „își asume” responsabilitatea pentru pacea mondială.

Citeste si: Bilanțul deceselor din Kiev de la începutul războiului și până în prezent

Potrivit televiziunii de stat chineze, Xi Jinping i-a transmis lui Joe Biden un mesaj clar: conflictele dintre state nu sunt „în interesul nimănui”, relatează Channel News Asia.

Ce au discutat Joe Biden și Xi Jinping. Care e poziția Chinei în privința războiului Rusia-Ucraina 

„Relațiile de la stat la stat nu pot ajunge la stadiul de ostilități militare”, ar fi declarat xi Jinping, potrivit postului de stat CCTV.

Citeste si: Care sunt condițiile lui Putin pentru oprirea războiului în Ucraina. A spus totul într-o convorbire telefonică

„Pacea și securitatea sunt cele mai apreciate comori ale comunității internaționale”, a mai spus el. Xi Jinping i-a spus, de asemenea, lui Biden că SUA trebuie să-și asume responsabilitățile internaționale și să depună eforturi pentru pacea mondială.

UPDATE. Care a fost mesajul lui Joe Biden

La câteva ore după mesajul de la Beijing, a venit și versiunea Casei Albe cu privire la ce au vorbit cei doi lideri de stat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Astfel, președintele SUA, Joe Biden, transmite că i-a descris președintelui Chinei, Xi Jinping că vor exista „implicații și consecințe” dacă Beijingul oferă sprijin material Rusiei în timp ce armata lui Putin atacă orașele și

civilii ucraineni.

Joe Biden a subliniat punctele de vedere ale Statelor Unite și ale aliaților și partenerilor SUA cu privire la criza din Ucraina. Președintele Biden a detaliat eforturile de a preveni și apoi de a răspunde invaziei, inclusiv prin impunerea de costuri Rusiei.

Președintele SUA a îndemnat China să nu furnizeze Rusiei echipament militar pentru războiul său din Ucraina. 

"Joe Biden a descris implicațiile și consecințele în cazul în care China oferă sprijin material Rusiei în timp ce aceasta conduce atacuri brutale împotriva orașelor și civililor ucraineni. Președintele și-a subliniat sprijinul pentru o soluționare diplomatică a crizei", se spune în comunicatul de la Washington. 

Ce a făcut președintele Vladimir Putin în timpul discursului dintre Biden și Xi Jinping

În timp ce soldații ruși pier pe capete în războiul din Ucraina și civilii se adăpostesc de bombe, la Moscova și Sankt-Petersburg au loc concerte. Rușii, în frunte cu Vladimir Putin, sărbătoresc astăzi, 18 martie, „Ziua reunificării Crimeei”

În Moscova, bugetarii au participat la concertul intitulat „Крымская весна” (Primăvara din Crimeea), potrivit NEXTA. La evenimentul organizat pe un stadion de fotbal sunt prezenți peste 200.000 de oameni.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Președintele rus Vladimir Putin a susținut un discurs aplaudat de oamenii prezenți la concert.  ”Pentru o lume fără nazim, pentru Rusia”,  e scris pe un afiș din spatele președintelui Putin. 

Citeste si:  China este de părere că SUA ar trebui să ia măsuri, în loc să alimenteze conflictul

Tot astăzi, pe 18 martie, în Rusia sunt organizate mai multe mitinguri-concerte, în care cetățenii sprijină „operațiunile speciale” din Ucraina. 

Rușii celebrează anexarea Crimeei, fiind cea de-a opta aniversare. Totodată, participanții sprijină Armata Rusă în ceea ce privește cucerirea Donbasului. Sărbătoarea rușilor se desfășoară sub trei sloganuri generale: ”Pentru lume”, ”Pentru Rusia” și ”Pentru președinte”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si