China este unul dintre cei mai importanți consumatori ai gazului și petrolului din Federația Rusă și este singurul guvern important care s-a abținut de la a critica atacul Moscovei asupra Ucrainei, precizează Associated Press.

Beijing se opune sancțiunilor, a afirmat Guo Shuqing, președintele Comisiei de Reglementare Bancare și Asigurătoare Chineze.

Citeste si: Vladimir Putin vrea să pună pe altcineva președinte în locul lui Volodimir Zelenski. Ce se va întâmpla în Ucraina

Guo a declarat, în cadrul conferinței de presă: „Nu ne vom alătura unor asemenea sancțiuni și ne vom păstra schimburile economice, financiare normale cu toate părțile relevante. Dezaprobăm sancțiunile financiare, în mod special cele lansate unilateral, deoarece nu au o bază legală solidă și nu vor avea efecte benefice”.

Economia rusă primește „lovituri serioase” în urma sancțiunilor impuse de Occident 

Economia din Rusia este puternic afectată de sancțiunile impuse de Occident, a anunțat miercuri Kremlinul. Izolarea din ce în ce mai mare a țării pune presiuni suplimentare asupra sistemului financiar rusesc deja fragil, scrie CNN.

Citeste si: Soldaţii ruşi sunt speriați că rămân fără mâncare şi combustibil: „Tot ce îmi doresc acum este să mă sinucid”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Apple, ExxonMobil, Ford, Boeing și Airbus s-au alăturat listei de mari companii care își închid sau își suspendă operațiunile în Rusia, ca răspuns la invazia din Ucraina. Sucursala europeană a celei mai mari bănci rusești s-a prăbușit în urma unei crize a depozitelor. Cotația rublei scade și mai mult în fiecare zi.

„Economia Rusiei se confruntă cu lovituri serioase”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o videoconferință cu jurnaliştii străini.

„Dar există o anumită marjă de siguranță, există potențial, există niște planuri, lucrările sunt în desfășurare”, a mai spus acesta.

Citeste si: Proteste în Rusia: Ce păţesc cei care ies în stradă şi protestează împotriva războiului?

Peskov a dat un răspuns astfel la solicitarea de a comenta declarația președintelui american Joe Biden din discursul său privind starea Uniunii, conform căreia economia rusă a fost „zguduită” de sancțiunile occidentale.

Cel mai mare creditor al Rusiei se retrage de pe piața europeană

Sberbank, cel mai mare creditor al Rusiei, a informat miercuri că părăsește piața din Europa, cu excepția Elveției. Banca Centrală Europeană a avertizat la începutul acestei săptămâni că Sberbank Europe riscă să cadă după ce deponenții s-au grăbit să-și retragă banii, după impunerea sancțiunilor occidentale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Doctor ucis în Ucraina în timp ce își ducea nepotul la spital: ”Teroriștii ruși au luat viața unui medic”

Sancțiunile bancare fac parte dintr-un pachet mai larg de măsuri luate de Occident, de o amploare fără precedent, împotriva economiei Rusiei, cu scopul de a întrerupe finanțarea războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin. Franța estimează că active rusești în valoare de 1 trilion de dolari au fost înghețate, inclusiv jumătate din rezervele de război ale guvernului rus.

Citeste si: Ucraina nu confirmă runda a doua de negocieri cu Rusia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si