Cinci metode utile pentru eficientizarea serviciilor contabile

Serviciile contabile îndeplinesc roluri foarte importante în activitatea oricărei companii, pentru că asigură respectarea legislației în vigoare și oferă informații utile pentru luarea deciziilor de afaceri corecte. Eficientizarea acestor servicii este un demers binevenit, ce oferă posibilitatea de a realiza economii de timp și resurse în ceea ce privește activitatea desfășurată de experții contabili interni sau externi.

Alis Pop, marți 22 octombrie 2024 , 15:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O tendință observată în cadrul diverselor industrii în firme mici, mijlocii sau mari este externalizarea serviciilor de contabilitate prin apelarea la companii de consultanță în afaceri, demers ce poate contribui la îmbunătățirea performanțelor financiare și la întărirea spiritului competitiv. Forvis Mazars este o firmă de consultanță pentru contabilitate ce s-a remarcat prin calitatea desăvârșită a serviciilor și utilizarea celor mai noi metode și tehnologii în vederea îndeplinirii rapide și precise a tuturor sarcinilor asumate. 

Iată ce metode sunt folositoare pentru eficientizarea serviciilor de contabilitate!

1. Companiile din România pot avea la dispoziție experți contabili ce au cunoștințe detaliate și actuale cu privire la sistemul fiscal și financiar din țară prin externalizarea serviciilor contabile către firme specializate. În acest mod contabilitate firmelor este ținută de experți de înalt nivel, fără a fi necesară angajarea costisitoare a acestora, ci doar folosirea serviciilor pentru perioada necesară. Externalizarea s-a dovedit a fi binevenită, pentru că permite obținerea economiei de timp, îmbunătățirea conformității fiscale legislative și reducerea erorilor contabile.

2. O măsură utilă pentru eficientizarea proceselor contabile este folosirea tehnologiei moderne pentru automatizarea unor aspecte cum ar fi facturarea, managementul documentelor și reconcilierea bancară. Softurile dedicate de contabilitate integrează elemente de inteligență artificială ce pot ajuta la optimizarea tuturor proceselor legate de situațiile financiare curente. În plus, astfel de programe pot genera diverse tipuri de analize în timp real, ceea ce oferă informații valoroase pentru luarea deciziilor de afaceri.

3. Domeniul contabilității se află într-o continuă evoluție, introducând noi metode și instrumente care să contribuie la eficientizarea proceselor. Astfel, personalul implicat în aceste activități trebuie să fie instruit permanent în legătură cu evoluția, dar și cu ultimele modificări legislative pentru a se obține performanță sporită în activitățile desfășurate.

4. Departamentele contabile ale companiilor trebuie să funcționeze pe baza unor proceduri clare și standardizate, care să contribuie la reducerea erorilor și la ritmul de lucru rapid. În acest sens este utilă instruirea angajaților referitor la aceste proceduri, urmată de monitorizarea continuă, care să arate respectarea acestora. Standardizarea este din acest punct de vedere binevenită, deoarece contribuie la îmbunătățirea fluxului de lucru și la coordonarea optimă între diverse echipe, în vederea rezolvării problemelor într-un timp cât mai scurt.

5. Optimizarea performanțelor serviciilor de contabilitate poate fi monitorizată cu precizie prin stabilirea așa-zișilor indicatori de performanță cheie (KPI) prin intermediul cărora se poate identifica rapid zona ce trebuie îmbunătățită. O analiză detaliată în acest sens poate contribui la optimizarea procesului contabil prin ajustarea continuă a strategiilor și resurselor folosite. 

În concluzie, aplicarea unor instrumente și metode pentru eficientizarea serviciilor contabile reprezintă elemente care contribuie la atingerea conformității legislative și elimină posibilitatea producerii unor erori costisitoare și greu de îndepărtat. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Doliu la FCSB. Tatăl mijlocașului Adrian Șut s-a stins din viață. Fotbalistul a plecat... Doliu la FCSB. Tatăl mijlocașului Adrian Șut s-a stins din viață. Fotbalistul a plecat imediat după meciul cu Dinamo, în speranța de a-l mai găsi în viață
spotmedia.ro
O tehnologie unică va fi testată pe căile ferate din Elveția. Potențial energetic uriaș O tehnologie unică va fi testată pe căile ferate din Elveția. Potențial energetic uriaș
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si