Sunt foarte multe aspecte de luat în considerare, așa că am detaliat în rândurile de mai jos avantajele și limitările celor cinci tipuri principale  de aspiratoare.

1. Aspiratoarele verticale, potrivite pentru marea curățenie

Proprietarii animalelor de companie, chiar dacă își adoră cei mai buni prieteni cu blană, ar prefera adesea să nu găsească smocuri de păr prin toată casa.

Un aspirator vertical este un tip de aspirator mai puțin cunoscut la noi, însă aspirația sa puternică îl face una dintre cele mai bune opțiuni pentru strângerea părului animalelor de companie.

Dacă ai o mulțime de covoare sau carpete, un aspirator vertical cu un sac sau un filtru de dimensiuni generoase este o alegere potrivită. Aceste modele au tendința de a fi mai ieftine decât aspiratoarele cu canistră, dar sunt deseori mai grele, ceea ce le face mai greu de împins.

Dacă optezi pentru un aspirator vertical și ai podele dure,  de tip gresie sau parchet, pe care trebuie de asemenea să le aspiri, asigură-te că vei lua un aspirator cu accesorii de tip rolă cu perie care poate fi asamblată și dezasamblată după bunul plac.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aspiratoarele tradiționale cu sac colectează murdăria în saci de unică folosință sau în saci cu folosire mai îndelungată, în timp ce modelele fără sac  folosesc filtre pentru a strânge mizerie într-un recipient de pe aspirator. Ambele trebuie să fie golite manual din când în când, iar modelele fără sac ar putea avea nevoie de înlocuirea filtrele după utilizarea pe termen lung.

2. Aspiratoarele clasice, cu canistră, sunt ușor de manevrat, dar dificil de depozitat

Acesta este celălalt tip de aspirator pe care ar trebui să-l ia în considerare proprietarii de animale de companie. Spre deosebire de aspiratoarele verticale, aceste modele sunt mai bune la curățarea pardoselilor din lemn tare sau gresie. Unele pot curăța covoarele chiar la fel de eficient ca și cele verticale și o fac și cu mai puțin zgomot. Singurul dezavantaj real este că acestea tind să fie mai voluminoase și mai greu de depozitat perfect într-un dulap, deoarece furtunul este atașat la un rezervor separat. Pe de altă parte, atașamentele te ajută să te deplasezi în locuri greu accesibile și sunt ideale pentru curățarea perdelelor, colțurilor de tavan, tapițeriei, scărilor și a părții inferioare a mobilierului.

3. Aspirator stick, bun pentru curățări rapide

Numite după forma lor zveltă, aspiratoarele stick sunt bune pentru a ajunge în spații înghesuite, cum ar fi fisura dintre frigider și perete. Sunt ușoare și deseori alimentate cu baterii pentru o utilizare convenabilă și fără cabluri. Cu toate acestea, nu se pricep la curățarea covoarelor și tind să aibă aspirația cel mai puțin puternică din toate cele cinci tipuri. Cu toate acestea, există situații în care acestea sunt foarte utile. Rapoartele pentru consumatori recomandă utilizarea acestor aspiratoare pentru curățarea rapidă, cum ar fi cerealele vărsate. Sunt potriviți în principal pentru ridicarea gunoiului de pe o suprafață și nu pot fi folosite exclusiv ca un înlocuitor pentru un aspirator convențional.

Dacă ai copii sau animale de companie care aleargă tot timpul prin casă, este posibil să vrei să cumperi un astfel de aspirator ieftin pe care să îl ții la îndemână lângă camera de zi sau bucătărie, pentru „accidentele” zilnice ce implică murdărie.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

4. Aspiratoarele de mână încap în locuri inaccesibile

Curățarea suprafețelor este specialitatea unui aspirator de mână. De fapt, în afară de dimensiunea și forma lor, sunt similare cu aspiratoarele stick în ceea ce privește puterea de aspirare, greutatea și funcția lor. Deci, pe care ar trebui să îl alegi? Specialiștii recomandă utilizarea unui aspirator stick pentru pardoseli și mizeria de sub mobilier, în timp ce aspiratoarele de mână sunt mai bune la curățarea mobilierului în sine și a ferestrelor. Multe modele portabile sunt, de asemenea, ușoare și fără fir, ceea ce le face instrumente grozave și la îndemână pentru când vine timpul să cureți în profunzime interiorul mașinii.

5. Aspiratorul robot face munca pentru tine

Un aspirator robot promite să aibă grijă de curățenie în locul tău, în timp ce tu stai relaxat pe canapea. Acesta este capabil să se strecoare în locuri greu accesibile, cum ar fi sub canapea. În schimb, un astfel de aspirator nu are puterea unui aspirator vertical sau cu canistră, așa că  dacă folosești un aspirator robot  va trebui să utilizezi o mătură sau un aspirator mai tradițional pentru a termina treaba. Cu toate acestea, sunt foarte bune pentru întreținerea dintre sesiunile de curățenie, mai ales când ești ocupat să faci altceva. Modele mai noi pot fi programate cu aplicații pentru smartphone și asistenți vocali, așa că au tendința de a fi puțin mai scumpe decât alte aspiratoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si