Oferta de 20 miliarde de dolari făcută de Adobe pentru cumpărarea firmei de design Figma face ca participația CEO-ului Dylan Field să ajungă la 2 miliarde de euro.

Dylan Field este cel mai nou intrat în topul miliardarilor americani, potrivit Business Insider.

Citeste si: Numărul oamenilor bogați din întreaga lume a atins un nivel record. Sunt aproape la fel de mulți ca populația Marii Britanii

Când compania de software de design Figma își începea activitatea, Dylan Field, co-fondatorul și CEO-ul companiei, s-a confruntat cu o mare problemă.

Deși potențialii clienți erau entuziasmați de produsul Figma, ei ezitau să abandoneze instrumentele existente.

Cum a ajuns Figma să valoreze 20 de miliarde dolari

Figma a spart gheața abia când Field și colegii ei au convins un alt startup, Coda, să le folosească produsul. Era prima dată când convingeau o întreagă echipă de proiectare să folosească produsul Figma.

„Am fost puțin surprinși, dar și încântați”, a declarat pentru Business Insider Claire Butler, un director senior de marketing, cea care a fost una dintre primii angajați ai Figma. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cel mai căutat român de pe lista Most Wanted a FBI-ului a fost prins după 15 ani. De ce era bărbatul căutat de autoritățile din SUA

Dylan Field a fondat Figma în 2012 dintr-o idee care a venit în timp ce era bursier Thiel Fellowship for Entrepreneurs.

De atunci, Figma a crescut enorm și produsul a devenit foarte apreciat de o mare parte a comunității de design.

Dylan Field a renunțat la facultate pentru visul său

Field, 30 de ani, născut în San Francisco Bay Area și crescut în Sonoma County, a devenit interesat de design începând din liceu.

În timp ce studia la Brown, a decis să se specializeze în informatică. După ce a făcut un stagiu de design de produs la agregatorul de știri Flipboard, a decis să nu se mai întoarcă la școală.

La 19 ani a obținut bursa Thiel, acela fiind momentul în care a conceput, împreună cu prietenul său Wallace, Figma.

Dylan Field figma

Dylan Field și Evan Wallace, fondatorii Figma

[Sursa foto: Business Insider]

Deși Figma a fost înființată în 2012, a lansat primul său produs abia în 2015, lansând o metodă de plată în 2017.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

De asemenea, Field a trebuit să învețe să fie CEO după ce a lucrat doar ca stagiar, așa cum a mărturisit anterior pentru Business. Insider.

La începutul istoriei companiei, a spus Field, s-a confruntat cu un potențial exod de angajați și a trebuit să învețe să fie mai deschis la feedbackul primit de la oameni și să delege mai multe responsabilități către echipa sa.

După încheierea tranzacției, Figma va rămâne o unitate autonomă în cadrul Adobe.

Dylan Field, care va continua să conducă compania, va raporta lui David Wadhwani, președintele Adobe Digital Media Business.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si