Close sidebar
Close sidebar

Cine este și ce avere are Bogdan Olteanu, fostul deputat care a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată în 18 octombrie 2016, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în 2008, pe vremea când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă.

Andreea Bolocan,

Casa pe care Olteanu o are în Ghermănești are o suprafață de 1.057 metri pătrați [Sursa foto: forbes.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În schimbul acestor bani, Olteanu se obliga să intervină pe lângă premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii de la Sorin Ovidiu Vîntu ar fi ajuns printr-un intermediar la Bogdan Olteanu, fiind dați în biroul acestuia din PNL.

Casa pe care Olteanu o are în Ghermănești are o suprafață de 1.057 metri pătrați

În urmă cu aproximativ 4 zile, Bogdan Olteanu și-a declarat averea. Acesta avea o casă de locuit în Ghermăneşti, judeţul Ilfov, cu o suprafaţă de 1.057 de metri pătraţi.

La capitolul autoturisme, deputatul conducea o mașină Lexus. De asemenea, Bogdan Olteanu a deținut 50% din acţiunile E-boda Buildings şi E-boda Electronics. De altfel, el împrumutase E-boda Buildings cu 155.061 lei şi E-boda Electronics cu 6.000 de lei. Între timp, acesta s-a retras din board-ul celor două companii.

Citeste si: Decizie: Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la închisoare. Câți ani va executa acesta

Citeste si: Fostul preot, Cristian Pomohaci, a fost condamnat definitiv la închisoare

Olteanu avea un credit imobiliar de 474.812,01 lei şi un credit cu garanţie imobiliară de 495.161,76 lei

Mai mult de atât, la un moment dat, Olteanu avea un credit imobiliar de 474.812,01 lei şi un credit cu garanţie imobiliară de 495.161,76 lei, ambele contractate la Banca Transilvania în anul 2015.

Au fost scadente însă în 2019. Olteanu a mai încasat venituri în calitate de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional Bucureşti şi Paris, în sumă de 173.220 lei. În altă ordine de idei, banii pe care i-a câștigat în calitate de viceguvernator al BNR nu au fost socotiți.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Olteanu își vânduse acțiunile de la Unicredit S.A, acțiuni pentru care a încasat 12.625,07 lei. Fostul viceguvernator al BNR avea două conturi deschise, unul în euro, al doilea în lei, dar sumele nu erau uriașe. 40 de euro au fost raportați de Olteanu și aproape 150 de milioane vechi.

Bogdan Olteanu a absolvit un liceu cu profil de matematică-fizică și a devenit student la Facultatea de Automatică din cadrul Universității Politehnica din București, însă facultatea încă nu a terminat-o.

Sursa: Fanatik.ro

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI